Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ποιες εταιρίες βραβεύθηκαν στα φετινά Tourism Awards

Celestyal Crystal 1

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards, η τελετή απονομής των οποίων αφιερώθηκε στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη. Στην 6η τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού τίμησαν τον ιδρυτή της Aegean Airlines για την ανυπέρβλητή του προσφορά στον κλάδο και ανέδειξαν πρωτοβουλίες μεγάλων και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται αντίστοιχα για την αριστεία, την καινοτομία και την τόλμη τους.

Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ.: Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Κλάδου Αυτοκινήτων ΒΑΣΙΛΑΚΗ, Παρασκευή Πατουλίδου, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δρ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις:
«Ένας από τους βασικούς μας στόχους στον θεσμό των Tourism Awards, είναι να διαφυλάξουμε την αξία της κάθε βράβευσης. Το γεγονός ότι μόλις ένας στους τρεις φετινούς βραβευθέντες κερδίζει βραβείο Gold, υπογραμμίζει έμμεσα την σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που έχει για μας και για τον κλάδο, κάθε επίπεδο διάκρισης. Μεταξύ των βραβείων Silver και Bronze ξεχωρίσαμε εξαιρετικά αξιόλογα έργα και εκπλαγήκαμε ευχάριστα από υποψηφιότητες στις κατηγορίες προσβασιμότητας, εφαρμογής πράσινων πρακτικών, καινοτομίας στον σχεδιασμό υπηρεσιών και ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους μας εμπιστεύτηκαν να αξιολογήσουμε την υποψηφιότητά τους συμμετέχοντας στα Tourism Awards και αναγνωρίζουμε το έργο και τον ζήλο όλων των εταιρειών -τόσο εκείνων που διακρίθηκαν, όσο και αυτών που με τη συμμετοχή τους και μόνο, συνεισφέρουν στην προαγωγή της αριστείας στον ελληνικό τουρισμό».

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον κ. Σταύρο Μπένο και στο «Διάζωμα» για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, μοντέρνου μοντέλου διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στον κ. Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, για την εξέλιξη της Τεχνόπολης σε κεντρικό σημείο πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, στην κα. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού και Μουσείου «Ελληνικός Κόσμος» και Εκτελεστική Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για την προσφορά της στην ανάδειξη του πολιτισμού και την αξιοποίησή του ως μοχλό ανάπτυξης για τον τουρισμό και στο Κτήμα Μουριές για την προστασία και την ελεγχόμενη αναπαραγωγή του σκυριανού αλόγου.

Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων και φορέων που βραβεύτηκαν περιλαμβάνονται τα παρακάτω: Fraport, Celestyal Cruises, Turkish Airlines, Eurobank, Μουσείο Μπενάκη, Costa Navarino, Oliaros, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Wyndham, Aldemar, Grecotel, Kensho Psarou.

Στην τελετή ανακοινώθηκε επίσης η σύσταση της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Τουρισμού, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μελετήσει πετυχημένα case studies επιχειρήσεων και φορέων του κλάδου και να αντλήσει έμπνευση για να διαμορφώσει ή να εξελίξει τις δικές του πρωτοβουλίες.
Η βιβλιοθήκη εγκαινιάζεται την επόμενη εβδομάδα με 12 case studies πρωτοβουλιών που βραβεύτηκαν στα Tourism Awards 2019 και θα εμπλουτίζεται σε εβδομαδιαία βάση από τη δημοσιογραφική ομάδα του Hotel&Restaurant, με στόχο να περιλαμβάνει σύντομα δεκάδες δράσεων από διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων και φορέων.
Πηγή: euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter