Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χανιά: Δράση για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζεται σήμερα στην πόλη

0Χανιά λιμάνι

Οι δυνατότητες που παρέχει η δράση «Welcome Chinese» για την προσέλκυση Κινέζων τουριστικών στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Χανίων.
Όπως ανέφερε χθες , κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αντώνης Ροκάκης, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί συνολικά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δράσης από τον φορέα, ο οποίος πιστοποιεί επιχειρήσεις και οργανισμούς για την υποδοχή Κινέζων τουριστών και είναι αναγνωρισμένος από την κινεζική κυβέρνηση. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.
«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Ακαδημία Τουρισμού της Κίνας και αφορά τη δημιουργία και ανάδειξη προορισμών σε όλον τον κόσμο, φιλικών προς τους Κινέζους που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα, Ηλίας Παπαγεωργίου. Όπως εξήγησε, πρόκειται, ουσιαστικά, για τη μοναδική επίσημη πιστοποίηση που «έρχεται» από την κυβέρνηση της Κίνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Κινέζοι ξοδεύουν κάθε χρόνο περίπου το εξωτερικό χρέος μας για τις διακοπές τους, ενώ τη βιομηχανία του τουρισμού της Κίνας τη δημιουργεί μόλις το 7% του πληθυσμού, το οποίο διαθέτει διαβατήριο. «Φανταστείτε τις προβλέψεις που έχουμε μέχρι το 2030, όταν το ποσοστό αυτό το περιμένουμε στο 20%», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι Κινέζοι τουρίστες δαπανούν για τις διακοπές τους τα διπλάσια χρήματα από τον καλύτερο τουριστικό πελάτη του κόσμου, που είναι οι Αμερικανοί, ενώ ο μέσος Κινέζος τουρίστας δαπανά την ημέρα όσο ο μέσος Ευρωπαίος τουρίστας για όλες τις διακοπές του.
Αναφερόμενος στον αριθμό των Κινέζων τουριστών που σήμερα επισκέπτονται την Ελλάδα τόνισε ότι σε σχέση με το μέγεθος της Κίνας είναι μικρός, περίπου 200.000 τον χρόνο.
Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα είναι «ο πολιτισμός ως πόλος έλξης τουριστών από την Κίνα», «ψηφιακή ξενάγηση και πληροφόρηση» και «χρήση των κινεζικών τρόπων πληρωμής - απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη».
«Η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του τόπου και η αναβάθμισή του με την προσέκλυση ποιοτικού τουρισμού αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter