Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θετική επίδραση και στα καραβάκια του Θερμαϊκού αναμένεται να έχει η 83η ΔΕΘ

0καραβάκι θερμαικός

Θετική επίδραση και στην επιβατική κίνηση των μικρών καραβιών που συνδέουν καθημερινά την πόλη της Θεσσαλονίκης με τις παραθαλάσσιες περιοχές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας, εκτιμάται ότι θα έχει και φέτος η Διεθνής Έκθεση (ΔΕΘ), η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει στην πόλη πάνω από 260.000 επισκέπτες μεταξύ 8 και 16 Σεπτεμβρίου, καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, επισημαίνει ότι η έκθεση του Σεπτεμβρίου επιδρά κάθε χρόνο ευνοϊκά στην κίνηση και τις πληρότητες των σκαφών της εταιρείας (η μέση πληρότητα των καραβιών στην περίοδο εκτός ΔΕΘ διαμορφώνεται σε περίπου 60%, σύμφωνα με τον κ.Τσαμασλή).
«Πολλοί από τους επισκέπτες της ΔΕΘ, επειδή δεν βρίσκουν ξενοδοχείο στο πολεοδομικό συγκρότημα, λόγω του ότι όλα είναι κλεισμένα, διανυκτερεύουν σε ξενοδοχειακές μονάδες του δήμου Θερμαϊκού, οπότε αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν τα καραβάκια για τις μετακινήσεις τους. Επιπρόσθετα, πολλοί κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού, που θέλουν να επισκεφτούν το κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της ΔΕΘ, επιλέγουν τα καραβάκια για τις μετακινήσεις τους, λόγω του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους της πόλης εκείνες τις μέρες» εξηγεί ο κ.Τσαμασλής, με αφορμή τη συνέχιση των δρομολογίων των μικρών καραβιών.
«Συνεχίζουμε με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς και τον Σεπτέμβριο, ενώ εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, δρομολόγια θα έχουμε και τον Οκτώβριο, αλλά όχι με την ίδια συχνότητα» επισημαίνει και προσθέτει ότι κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο φέτος ο καιρός δεν ήταν "σύμμαχος" των θαλασσινών δρομολογίων και η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη για αρχές καλοκαιριού, αλλά ο Αύγουστος αντάμειψε την εταιρεία με αυξημένη κίνηση.
Ερωτηθείς για το προφίλ των επιβατών, το στέλεχος της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» επισημαίνει ότι πλέον η αναλογία Ελλήνων και ξένων είναι 50%-50%. «Παλαιότερα είχαμε περισσότερους τουρίστες, τώρα η αναλογία έχει πάει στο 50%-50% και ίσως οι ‘Ελληνες να είναι και λίγοι παραπάνω, όχι επειδή μειώθηκε ο αριθμός των τουριστών που χρησιμοποιούν τα καραβάκια, αλλά επειδή αυξήθηκαν οι ‘Ελληνες επιβάτες» εξηγεί.
Ο κ. Τσαμασλής επισημαίνει και την προσθήκη ενός νέου δρομολογίου, αυτού της Αγίας Τριάδας. «Για πρώτη φορά, φέτος, ύστερα από 40 έτη, στην καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης- Περαίας- Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, προσθέσαμε και την Αγία Τριάδα, έναν προορισμό που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής. Οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν θετικά και τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» συμπληρώνει.
Υπενθυμίζεται ότι τα καραβάκια έχουν ώς αφετηρία τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και κάνοντας στάση στο Λευκό Πύργο, προσεγγίζουν καθημερινά τις κοντινές ακτές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας. Αντίστοιχα, με αναχώρηση από τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, μεταφέρουν το επιβατικό κοινό στη Θεσσαλονίκη, σε περίπου 50 λεπτά της ώρας, ενώ από την Αγία Τριάδα η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή.
Τα καραβάκια «Άγιος Γεώργιος» και «Ολυμπία» της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» εκτελούν καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης - Περαίας - Νέων Επιβατών - Αγίας Τριάδας, και αντίστροφα, ξεκινώντας από το Μάιο και ολοκληρώνοντας τα δρομολόγια, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τον Οκτώβριο._

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter