Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Kουντουρά: Η Ελλάδα είναι στην πρώτη πεντάδα των πιο δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως

koyntoyra 90

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, καταφέραμε να είμαστε μέσα στην πεντάδα των πιο δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως». Με αυτά τα λόγια, η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε το αισιόδοξο μήνυμα που αποπνέει ο τομέας του τουρισμού στη χώρα μας, όπως είπε, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου {RE}BRANDING DESTINATIONS που διεξάγεται στο πλαίσιο των εκθέσεων Philoxenia-Hotelia, οι οποίες άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το 20% του ΑΕΠ μας είναι ο τουρισμός, 1.200.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας προκύπτουν από τον τουρισμό και τα έσοδα αυτά είναι ανάσα για την οικονομία» επεσήμανε η υπουργός.

«Ξεπεράσαμε τα εμπόδια μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα και την αρνητική προβολή που είχε -πολλές φορές εσκεμμένα, από ανταγωνιστές μας- και καταφέραμε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα» είπε η υπ. Τουρισμού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε, επίσης, ότι με τις δράσεις και τη στρατηγική που ακολουθήθηκε, καταγράφηκαν ιστορικά ρεκόρ, για δύο συνεχόμενες χρονιές.

«Το 2015 είχαμε 26 εκατομμύρια τουρίστες και περίπου 14 δις. ευρώ έσοδα, ενώ το 2016 ξεκίνησε δυναμικά και αναμένεται να ξεπεράσουμε όλες τις προσδοκίες» σημείωσε η υπουργός.

Η ίδια αναφέρθηκε, επίσης, στην καλή συνεργασία που είχε με τις περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση, με τα επιμελητήρια και τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έφερε απτά αποτελέσματα.

Το κυβερνητικό στέλεχος δεν παρέλειψε, ακόμα, να αναφέρει το άνοιγμα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Κορέας αλλά και σε νέες αγορές.

Παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του υπουργείου, βάσει των οποίων ενισχύθηκαν οι παραδοσιακοί προορισμοί, προβλήθηκαν νέοι, ενώ δόθηκε σημαντική βαρύτητα στον θεματικό τουρισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σπουδαιότητα που έχει η ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτιστικού υπόβαθρου της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και τους συνέδρους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, υπογραμμίζοντας την ικανοποίησή του για τη φετινή Philoxenia, η οποία είναι η μεγαλύτερη από ποτέ.

Στην άριστη συνεργασία που είχε με την υπουργό αναφέρθηκε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, τονίζοντας ότι δεν έχει σημασία από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται ο καθένας, αλλά ότι χρειάζεται κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της χώρας μας και του πολιτισμού της στο εξωτερικό.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter