Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αισιοδοξία Κουντουρά για αύξηση των τουριστικών εισπράξεων φέτος

Kountoura 9420

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με αύξηση επισκεπτών, διανυκτερεύσεων και εισπράξεων για τον τουρισμό εξέφρασε η Ελενα Κουντουρά. Αναφερομένοι στα στοιχεία αφίξεων, η κα Κουντουρά και ο ΓΓ του ΕΟΤ Δ. Τρυφωνόπουλος τόνισαν τη σημαντική άνοδο που αναμένεται να καταγράψουν οι αεροπορικές αφίξεις στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου.

Επικαλούμενος στοιχεία από την Ενιαία Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, ο γ.γ. του ΕΟΤ ανέφερε ότι αναμένεται να καταγραφεί άνοδος 8,9% τον Ιούλιο και 10,1% τον Αύγουστο, με βάση τον αριθμό των πτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί για το συγκεκριμένο διάστημα.

Αναφερόμενη στην πορεία των εισπράξεων η Ελ. Κουντουρά επισήμανε ότι στο πεντάμηνο ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 6,2%.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη σημαντική άνοδο που καταγράφεται φέτος στον χώρο της κρουαζιέρας, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ ΟΛΠ +0,69% έφτασε το +21,6% στο α' εξάμηνο.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανοδική δυναμική που καταγράφεται στον χώρο του γιότινγκ καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις «σε γειτονικές χώρες», όπως ανέφερε, καταγράφεται μετακίνηση θαλαμηγών και σκαφών αναψυχής προς ελληνικούς προορισμούς.

Τέλος, ανέφερε σημαντική άνοδο, παρότι αναμενόταν το αντίθετο, από την αγορά της Τουρκίας.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter