Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρεμβάσεις FedHATTA για επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν τον τουρισμό

FEDHATTA Logo

Από την πρώτη στιγμή των δυσάρεστων εξελίξεων που προέκυψαν από τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων και την τραπεζική αργία, μέχρι σήμερα, η Ομοσπονδία FedHatta (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) αγωνίζεται για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που έχουν προκύψει και επηρεάζουν το έργο των τουριστικών γραφείων και την εξυπηρέτηση του τουρισμού. Η Ομοσπονδία είναι σε ανοιχτή, καθημερινή επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και συμβάλλει στην επίλυση τους, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τους αρμοδίους κρατικούς φορείς.

Μέχρι στιγμής έχουν εξομαλυνθεί τα προβλήματα με την αγορά εισιτηρίων στα μουσεία και τους αρχ. χώρους, τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ έχει αρχίσει να δρομολογείται η διαδικασία για την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό για την εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Παραμένουν, όμως πρακτικά προβλήματα που επηρεάζουν τον κλάδο μας και προέρχονται από την έλλειψη ρευστότητας και τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, με κίνδυνο να μην μπορέσουν τα τουριστικά γραφεία να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

Η Ομοσπονδία έχει επισημάνει σε κάθε τόνο και σε κάθε αρμόδιο φορέα, το πρόβλημα που προκύπτει από τη διαδικασία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρύθμισης του Τομέα Ασφάλισης Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ), όπως επίσης και με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ Ξεναγών, δεδομένου ότι η Παρασκευή 31 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής.

Οι δύο παραπάνω ασφαλιστικοί φορείς δεν έχουν εκσυγχρονίσει τη διαδικασία πληρωμής (ηλεκτρονικά) με αποτέλεσμα οι υπόχρεοι/ τουριστικά γραφεία να μην έχουν άλλο τρόπο καταβολής των εισφορών και των δόσεων από ρυθμίσεις, εκτός από την καταβολή μετρητών με ταυτόχρονη υποβολή των ασφαλιστικών καταστάσεων αποκλειστικά στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί στους αρμόδιους, είναι πρακτικά αδύνατον – ειδικά για όσους που δεν τηρούν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα – να είναι συνεπείς και να τηρήσουν την προθεσμία με τον τρόπο καταβολής που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμος και υπάρχει κίνδυνος να «χάσουν» τις προθεσμίες και να υποστούν πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής των εισφορών τους.

Η Ομοσπονδία παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και παρεμβαίνει στην πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter