Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξηση αφίξεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων το πρώτο τρίμηνο του 2015

Kountoura 65

Αύξηση κατά 45,6% στις συνολικές αφίξεις μη κατοίκων στη χώρα μας το α' τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015, δείχνουν τα στοιχεία του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της ΤτΕ, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν αύξηση κατά 12,8%. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και Χριστίνα Ταχιάου και έκαναν λόγο για ανησυχητική μείωση των κρατήσεων ξένων τουριστών τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Η κα Κουντουρά σημειώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν ελκυστικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό με δημοφιλές brand name. Βρίσκεται δε, ανάμεσα στις 20 χώρες με τα μεγαλύτερα τουριστικά έσοδα

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της κα Κουντουρά, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος, για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, καταγράφει αύξηση κατά 5,6% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ευρωζώνης και κατά 54,3% των εκτός ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν αύξηση κατά 54%, από τη Γαλλία 60,9%, από τη Ρωσία 42,7%, από τις ΗΠΑ 53,9%, ενώ από τη Γερμανία παρέμειναν σχετικά σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο παρουσίασε αύξηση κατά 24,2% κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015 καθώς μετακινήθηκαν 4,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες με αύξηση ειδικότερα της διεθνούς κίνησης της τάξης του 20,7%.

Η αναπληρώτρια υπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται φέτος στους 10 δημοφιλέστερους διεθνείς προορισμούς από την αμερικανική πλατφόρμα Sojern, που τροφοδοτεί ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter