Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στραβά αρμενίζουμε στο yachting

marina floisvou

Η ιδεοληψία γύρω από τον τομέα του yachting που έχει καλλιεργηθεί ασκόπως – ατόπως όλα αυτά τα χρόνια έχει ως παράπλευρη απώλεια εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε ξηρά και θάλασσα, σε ένα τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στον οποίο η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει επενδύσει περισσότερο. Αυτό είναι ένα εκ των βασικών συμπερασμάτων εκ των συζητήσεων που εξελίχθηκαν χθες τη δεύτερη και τελευταία μέρα του Posidonia Sea Tourism Forum όπου εξετάστηκαν και θέματα για το yachting.

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τεκμηριωμένη μελέτη, έχει αποδείξει το μέγεθος της απόκλισης τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο αναφορικά και με τις θέσεις εργασίας αλλά και την αντιστοίχιση του αριθμού των σκαφών σε σχέση με τους πολίτες της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πέραν της ιδεοληψίας για τους περίφημους «σκαφάτους» το θέμα των υποδομών και δη των λιμενικών υποδομών, ταλανίζει και αυτό τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού προς δόξα του ανταγωνισμού όπου αναπτύσσεται στα τουρκικά παράλια αλλά και στα παράλια της Αδριατικής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το όφελος από το συγκεκριμένο τομέα θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσιο, εάν υπήρχε η απαιτούμενη συνεργασία μεταξύ τοπικών φορέων αλλά και των αρμόδιων υπουργείων από τα οποία εξαρτάται η τουριστική πολιτική αλλά και η στήριξη οικονομικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter