Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΗΑΤΤΑ: Δεσμοί Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στον Τουρισμό

hatta logo1

Το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα με την υποστήριξη των ΗΑΤΤΑ, TURSAB, Turkish Airlines και ICVB συνδιοργάνωσαν την 31η Μαρτίου το Workshop on "Turkish Tourism Destinations – Turkitsh & Greek Alliance in Tourism". Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grande Bretagne και περιελάμβανε ομιλίες, παρουσίαση προορισμών της τουρκικής αγοράς, και συναντήσεις Β2Β με τουριστικά γραφεία – μέλη του ΗΑΤΤΑ, διαμορφώνοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα road-show, γνωριμίας με τους σημαντικότερους προορισμούς της γείτονος χώρας και τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία των περιοχών αυτών, αλλά και νέες μορφές τουρισμού.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν η Ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα Asli Aksungur, εκπρόσωποι της TURSAB, της Turkish Airlines και του ICVB - ενώ από την πλευρά της Ελλάδας την εικόνα της αγοράς ανέλυσε ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ.

Ο ΗΑΤΤΑ δεσμεύτηκε για την δημιουργία road show των ελληνικών προορισμών – μελών της Ομοσπονδίας Τουρισμού στο προσεχές μέλλον, με σκοπό την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν την ανάγκη δημιουργίας νέων ευκαιριών στον Τουρισμό, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών, καθώς και την προώθηση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στις συναντήσεις Β2Β που ακολούθησαν, τα μέλη του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν tour operators της Τουρκίας, οι οποίοι παρουσίασαν το τουριστικό τους προϊόν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter