Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

To ΕΒΕΠ επικροτεί την πρωτοβουλία προβολής του Πειραιά «Destination Piraeus- Προορισμός Πειραιάς»

korkidis 7543

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. επικροτεί και στηρίζει τη πρωτοποριακή καμπάνια, με τίτλο «Destination Piraeus- Προορισμός Πειραιάς», που παρουσίασε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ι. Μώραλης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ε. Μαρινάκης, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η οποία αποτελεί σημαντική αφετηρία για την προβολή του Πειραιά, ως ταξιδιωτικού προορισμού. Στην καμπάνια αξιοποιούνται όλα τα μέσα της ψηφιακής εποχής (website, social media, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες) αλλά και τα έντυπα, με τη δημιουργία ενός πολυτελούς οδηγού-λευκώματος, καθώς και τα info points που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Στους έντυπους οδηγούς και στις εφαρμογές προβάλλονται, εκτός από το λιμάνι, η φυσική ομορφιά του παραλιακού μετώπου, τα αξιοθέατα, τα μουσεία, η μακρόχρονη ιστορία, οι ναοί, η πολιτιστική κληρονομιά και η αρχιτεκτονική του αρχοντικού Πειραιά. Προτείνονται διαδρομές και περιοχές που ενδείκνυνται για αγορές, φαγητό, διασκέδαση.

Όλα τα εργαλεία της καμπάνιας θα διατίθενται δωρεάν και σε πολλές γλώσσες, πέραν της ελληνικής και της αγγλικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά, που ένας Δήμος στην Ελλάδα σχεδιάζει την τουριστική του προβολή με ενιαία ταυτότητα, αξιοποιώντας όλα τα ψηφιακά και έντυπα μέσα, ενώ η εν λόγω καμπάνια, στο σύνολό της, είναι δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς το Δήμο Πειραιά.

Στο πλαίσιο προβολής της πόλης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, ενόψει και του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» απέστειλε στο Δήμαρχο Πειραιά και στον υπεύθυνο οργάνωσης κ. Π. Κόκκαλη τις προτάσεις συμμετοχής του Επιμελητηρίου, αφού το μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Πειραιά. Το Ε.Β.Ε.Π., διαβλέποντας τη βαρύνουσα σημασία των σχετικών εκδηλώσεων για τη ναυτιλία, αλλά και τη γενικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα της πόλης μας και την εξωστρέφειά της, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους υπεύθυνους φορείς για την άρτια διοργάνωσή τους. Κατ' επέκταση, προκειμένου να πλαισιώσει τον εορτασμό της εν λόγω μέρας, προτείνει να διοργανώσει τις κάτωθι δράσεις:

• "Οpen Day" με διεύρυνση λειτουργίας της Επιχειρηματικής Λέσχης του Ε.Β.Ε.Π., από τις 9 το πρωί έως και τις 9.00 το βράδυ, το Σάββατο 30/05/2015 και από τις 9 το πρωί έως τις 14.00, την Κυριακή 31/05/2015, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις σύγχρονες υποδομές του χώρου, όσοι εμπλεκόμενοι φορείς το επιθυμούν.

• Διοργάνωση workshop, με προτεινόμενο θέμα «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο, που θα λάβει χώρα, στις 28& 29/05/2015, στο πλαίσιο της διάσκεψης για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας» (European Maritime Day Conference), στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ.

• Διοργάνωση δυο Ημερίδων, με προτεινόμενα θέματα: «Οι προοπτικές του κλάδου ναυτιλιακού εξοπλισμού από Έλληνες κατασκευαστές» και «Καλές πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης εργαζομένων και ανέργων στους τομείς της ναυτιλίας και ναυπηγικής βιομηχανίας», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 30 & 31 Μαΐου 2015, στο Ε.Β.Ε.Π.

• Λειτουργία περιπτέρου Ε.Β.Ε.Π.- Ε.Σ.Π- Σ.Β.Α.Π., με σκοπό την προβολή των επιχειρήσεων της πόλης μας, στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ., με τη δημιουργία σχετικού ενημερωτικού εντύπου ή την έκθεση τοπικών προϊόντων, όπως συνέβη και στα «Ποσειδώνια 2014».

• Προσκλήσεις στους Προέδρους και στα μέλη Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων και φορέων όπως, ASCAME, EUROCOMMERCE, UΕAPME, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γιορτή, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στον διεθνή προσανατολισμό της.

• Διαγωνισμός για τη βράβευση της καλύτερης «Γαλάζιας Επιχειρηματικής Ιδέας», με επιτροπή τα μέλη της Δ.Ε. του Ε.Β.Ε.Π. και συμμετέχοντες τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά και του IST College, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδέα και το στόχο της γιορτής που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30/05/2015, στο Ε.Β.Ε.Π.

• Έκθεση- αφιέρωμα στη σημαντική συμβολή και ρόλο του Ε.Β.Ε.Π. στην ναυπηγική βιομηχανία. Θα είναι ανοικτή στο κοινό για το τετραήμερο των εκδηλώσεων.

• Διαγωνισμός για την βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας, με προτεινόμενο θέμα : «Το λιμάνι του Πειραιά, αιχμή του δόρατος για τη γαλάζια ανάπτυξη και την εθνική μας οικονομία», με επιτροπή τα μέλη της Δ.Ε. του Ε.Β.Ε.Π. και του εκπροσώπους του Δήμου.

• Δραστηριότητες για παιδιά (kids maritime activities), με θέμα τη θάλασσα (κουκλοθέατρο, θεατρικά δρώμενα) τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Ε.Β.Ε.Π. ή προβολή σχετικής παράστασης στο πλανητάριο.

• Ξενάγηση σε ιστορικές, εμπορικές, βιομηχανικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Πειραιά.

• Ενημερωτικά σεμινάρια, με προτεινόμενα θέματα «Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος», «Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», τα οποία θα διεξαχθούν, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 28 & 29 Μαΐου 2015, στο χώρο του Επιμελητηρίου.

• Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς προτίθεται να στηρίξει, τόσο τις δράσεις («Γαλάζια Νύχτα», διαγωνισμός καλύτερης θεματικής βιτρίνας, δωρεάν παραχώρηση του τουριστικού τρένου) του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όσο και των άλλων φορέων, εφόσον ζητηθεί, προκειμένου να συμβάλει ενεργά και αποτελεσματικά στην επιτυχή υλοποίησή τους.

Τέλος, κ. Β. Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «...εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π. εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και το Δήμο για την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που έχει ως στόχο να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας. Οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, οφείλουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ευελπιστούμε ότι με τέτοιου είδους συνεργασίες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, το 2015, θα μετατρέψουμε τον Πειραιά μας, σε μηχανή αειφόρου ανάπτυξης...».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter