Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θαλάσσιος τουρισμός: Ανάπτυξη στον ορίζοντα υπό προϋποθέσεις

ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΗΟικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μπορεί να προσφέρουν και οι δύο τομείς του Θαλάσσιου τουρισμού υπό την προϋπόθεση της ανάπτυξης των κατάλληλων υποδομών αλλά και γενικότερα της βελτίωσης των λιμενικών υποδομών.

Το «προφανές» ,περί τουριστικής ανάπτυξης και πολλαπλασιαστικών ωφελειών ,αλλά και το επιστημονικά τεκμηριωμένο από μελέτη που είχε εκπονηθεί για λογαριασμό του ΝΕΕ, με την καταγραφείσα χθες επτά συνολικά κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά επανήλθε στο προσκήνιο, ως θέμα, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο κύκλο συζητήσεων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.
Είναι προφανές ότι το cluster που δημιουργούν εξειδικευμένα ο καθένας από τους δύο τομείς του θαλάσσιου τουρισμού κατά τους ειδικούς αναλυτές προσφέρει ευρύ πεδίο οικονομικής ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση της σχηματοποίησης ρεαλιστικής πολιτικής ταχύρυθμα εφαρμόσιμης ώστε να ελαχιστοποιηθεί η «απόσταση» από τον ανταγωνισμό.
Και η παρουσιασθείσα μελέτη του ΝΕΕ αξίζει να σημειωθεί είχε προβάλλει τους βασικούς άξονες επί των οποίων θα μπορούσε να σχηματοποιηθεί μία ρεαλιστική πολιτική. Όσον αφορά στα προσδοκώμενα έσοδα οι δύο τομείς του θαλάσσιου τουρισμού εμφανίζουν διαφοροποιήσεις ως προς την μεθόδευση άντλησής τους που επίσης έχουν καταδείξει μελέτες. Τα πορίσματα των οποίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν και τις τοπικές κοινωνίες σε διαμόρφωση ευέλικτων πολιτικών αλλά και συνεργιών με άλλους φορείς του τουρισμού όπως επι παραδείγματι επιχειρείται επιτυχώς προς ώρας στην Κρήτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter