Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θαλάσσιος τουρισμός: Σκιαγραφήθηκαν τα clusters

kefalogianni-749

Μία πλειάδα δραστηριοτήτων (clusters) γύρω από τους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού δικαιολογεί επενδύσεις αλλά και θέσεις εργασίας που δημιουργούν δυναμικές στις τοπικές οικονομίες αλλά και γενικότερα στον ευρωπαϊκό τουρισμό σκιαγραφήθηκε σήμερα στο πλαίσιο διάσκεψης για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ουσιαστικά ιχνηλατήθηκε η πολιτική όπως αυτή εκφράζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συγκεκριμένο τομέα των τουριστικών δραστηριοτήτων που αποσκοπεί όπως τονίστηκε στην προώθηση του αειφόρου θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού στην ΕΕ, σε περίοδο έντονου ανταγωνισμού από άλλες περιοχές του κόσμου. Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ελλάδα αλλά και η ΕΕ βλέπουν τον τουρισμό, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μοχλό ανάπτυξης των οικονομιών της ΕΕ σημειώνοντας ότι η θαλάσσια πολιτική είναι οριζόντια πολιτική της Προεδρίας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια της διάσκεψης επιχειρήθηκαν και τεχνικές προσεγγίσεις θεμάτων που άπτονται του θαλάσσιου τουρισμού, πολιτικών που εφαρμόζονται αλλά και στρατηγικών που στοχεύουν στην ανάπτυξη των τουριστικών προϊόντων κατά προορισμό στο πλαίσιο της ΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter