Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Αν.ISO.ρροποι στο Μεταξουργείο

anisoropoi ekthesi

Η ομάδα φωτογραφίας Αν.ISO.ρροποι ετοιμάζεται για την δεύτερη φωτογραφική της έκθεση με τίτλο «Σςςς...», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Saorsa Athens (Γιατράκου 2), στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου. Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν μιλούν για σιωπές. Εκκωφαντικές. Αναγκαστικές. Μυστηριώδεις. Εκεί που τα στόματα κλείνουν, εκεί που οι λέξεις στερεύουν και οι φωνές φυλακίζονται, ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα, ένα αδιόρατο χαμόγελο είναι αρκετά για να παράγουν τους πιο εκκωφαντικούς ήχους μέσα στο κεφάλι. Μυστικοί κώδικες επικοινωνίας όταν μυαλό και σώμα νοσούν. Βαθιές βουτιές στα κατάδικά μας σκοτάδια.

Ατέλειωτοι διάλογοι με τη μοναξιά όταν η πόρτα κλείνει. Καλά κρυμμένα και αρρωστημένα μυστικά πίσω από τοίχους. Ο έρωτας που αναγκάζεται να κρυφτεί στη ντουλάπα. Βλέμματα μέσα από κλειδαρότρυπες και μάσκες που πέφτουν. Μια γενιά περασμένη, που απλά παρατηρεί, χωρίς να αρθρώνει λόγο. Η απόλυτη γαλήνη ενός μυστηριακού τοπίου. Στιγμές που ο διάλογος με τον εαυτό μας και το βλέμμα στη θάλασσα είναι λυτρωτικές. Χιλιάδες σιωπές. Εκατομμύρια λέξεις που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Όταν, όμως, γίνονται εικόνες, είναι σαν να σου μιλούν ώρες.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 20.00.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν οι: Λία Ηλία, Μαρίνα Γεργκανιάν, Λίνα Οικονόμου, Μαρία Νάγιου, Βασίλης Θέμελης, Κώστας Μαυροσκότης, Θανάσης Ανδρίτσος, Αντώνης Βεντούρης, Κική Μαργαρίτη, Εύη Ράπτη.

Λίγα λόγια για τους Αν.ISO.ρροπους

Κάθε εικόνα κρύβει μέσα της πολλές ιστορίες. Αυτή που εκτυλίσσεται όταν ο φακός εστιάζει. Αυτή που στήνει στο μυαλό του ο φωτογράφος όταν τραβάει. Αυτή που σκέφτεται κάποιος όταν κοιτά μια φωτογραφία. Και οι Aν.ISO.ρροποι λατρεύουν τις ιστορίες. Γι’ αυτό φωτογραφίζουν. Για τις ιστορίες και για τα συναισθήματα που χωράνε σε ένα κάδρο. Η φωτογραφική ομάδα «γεννήθηκε» κάπου στα Εξάρχεια μια κρύα νύχτα του Γενάρη. Διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετική ματιά. Έχουν, όμως, κάτι κοινό... Λατρεύουν το φακό και είναι όλοι... Aν.ISO.ρροποι.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 17 Ιουνίου 2018.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Παρασκευή: 20:00-24:00
Σάββατο και Κυριακή: 10:00-24:00

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter