Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κουρουμπλής: Διακηρυγμένη προτεραιότητα του ΥΝΝΠ η αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Πειραιά

kouroyblis 22

«Η αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» . Τούτο επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής με αφορμή το θέμα που ήγειρε το υπουργείο Πολιτισμού για την πολιτιστική αξιοποίηση εγκαταστάσεων του ΟΛΠ και το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά. Στην δήλωσή του ο υπουργός αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την ιδιωτικοποιημένη πλέον εταιρία «ΟΛΠ Α.Ε.» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εμπόδιο στην ίδρυση και λειτουργία μουσείων, στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία.
Σε πνεύμα συνεργασίας με το ΥΠΠΟΑ και με την εταιρία «ΟΛΠ ΑΕ» εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάδειξη και την ανάπτυξη των πολιτιστικών χώρων του Πειραιά.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter