Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Γ. Μώραλης στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης στο Ν.Μ.Ε.

egainia nme moralis

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρεβρέθηκε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "ΟΛΚΑΣ ΙΙ-Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο", που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος. Η ενδιαφέρουσα έκθεση, που διοργανώνει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών Μνημείων και η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ημέρες Θάλασσας 2016.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για την υπέροχη έκθεση. Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με τη δράση του και με όλες αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις δίνει μια υπεραξία στην πόλη του Πειραιά.
Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις Ημέρες Θάλασσας. Έναν εορτασμό που ξεκίνησε πέρυσι για πρώτη φορά, τον συνεχίζουμε φέτος και επιθυμούμε να γίνει θεσμός και να ισχυροποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2016, προχωρήσαμε σε ένα αίτημα στο Πολεμικό Ναυτικό να έρθει η Τριήρης "Ολυμπιάς" από το Φάληρο στο Πασαλιμάνι και να κοσμήσει τις Ημέρες Θάλασσας 2016 στην πόλη του Πειραιά. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πλοίο, λόγω της ιστορικής του αξίας το οποίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Θεωρώ πως η άφιξη και η παραμονή της Τριήρους στη Μαρίνα Ζέας, είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό και όλους όσοι συνέβαλλαν για να υλοποιήσουμε αυτή μας την πρόταση. Εύχομαι να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2016 οι Πειραιώτες αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Μένουν ακόμη πέντε ημέρες με σημαντικές πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Είναι σημαντικές στιγμές για την πόλη, με μεγάλη συμμετοχή των φορέων και των δημοτών».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας. Ο πρώην Υπουργός κ. Α. Παπαδόγγονας. Οι Βουλευτές κυρίες Ε. Σταματάκη και Γ. Γεννιά. Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν κ. Γ. Γιακουμάκης. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Σ. Ράπτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος. Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Λαμπρίδης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γ. Δαβάκης. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ε. Νταϊφά. Εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και φορέων της ναυτιλίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30/12/2016. Ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη έως Σάββατο: 09:00 – 14:00,

Δευτέρα, Κυριακή και επίσημες αργίες: κλειστά

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:
http://www.imeresthalassas.gr/

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter