Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα είναι ικανή, έτοιμη και αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και την Κρήτη

0PLa1

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από τον Έβρο ως την Κρήτη, τόνισε χθες από το ακριτικό Καστελόριζο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το Καστελόριζο είναι συνεχές και σταθερό.
Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε τα εξής :
"Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι στο Καστελόριζο. Το νησί που είναι ταυτόχρονα το ακραίο σύνορο, άλλα και η καρδιά της Ελλάδας.
Χρέος όλων και πρώτα απ όλα της κυβέρνησης είναι η αυξημένη φροντίδα και το συνεχές ενδιαφέρον για το Καστελόριζο και τους κατοίκους του.
Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η φροντίδα και το ενδιαφέρον μας αποτυπώθηκαν εμπράκτως τόσο με την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, όσο και με το έργο της αφαλάτωσης και της διασφάλισης νερού στο νησί.
Δεν σταματάμε όμως εδώ.
Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω με το Δήμαρχο και φορείς του νησιού ώστε να δρομολογήσουμε πρόσθετες παρεμβάσεις.
Είχα επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσω τις υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες και το άριστο ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού.
Το μήνυμα μας προς όλους είναι σαφές.
Η Ελλάδα είναι ικανή, έτοιμη και αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και την Κρήτη.
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, άλλα αν χρειαστεί να μην έχει κάνεις την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα το πράξουμε".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter