Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Ντ. Τραμπ στη Νέα Υόρκη

0trump

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ, στο περιθώριο της ΓΣ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επομένη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας είχε επιβεβαιώσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, είχε σημειώσει ότι πάντα είναι καλή συγκυρία να συζητάς γιατί, αν δεν συζητάς, δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
«Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να σταματήσει η προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα και στις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και κυρίως απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να το συζητήσουμε με ανοιχτά χαρτιά», επισήμανε και τόνισε πως «τα προβλήματά μας δεν λύνονται με μονομερείς προκλητικές ενέργειες, όπως αυτές που κάνει η ουρκία». Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ανησυχία εκφράσαμε και στο κοινό ανακοινωθέν, μετά τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου και του πρωθυπουργού, όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, με την εξής διπλή διάσταση: την προκλητικότητα, φυσικά, στη θάλασσα, στη ΑΟΖ, αλλά και το γεγονός ότι φαίνεται να παρεμβαίνει συνεχώς σ' ό,τι αφορά τις συζητήσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με τα θέματα για την Αμμόχωστο, με τις επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter