Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φ. Κουβέλης στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ: «Επιταγή των καιρών η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου»

0KOYBELIS

«Επιταγή των καιρών» χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, σε συνέντευξή του στο Α’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στους δημοσιογράφους Αλφόνσο Βιτάλη, Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, υπογράμμισε:
Για τη μη ανταπόκριση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Φ. Κ «Η ανάγκη συγκρότησης του προοδευτικού πόλου για τη δημιουργία συγκλίσεων- συνεργασιών για την αντιμετώπιση του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς είναι επιταγή των καιρών. Και πρέπει αυτός ο προοδευτικός πόλος να διαμορφωθεί. Βεβαίως η άρνηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό που αξιώνει και απαιτεί η κοινωνία. Πρέπει να βλέπουμε πολύ καθαρά ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την επελαύνουσα ακροδεξιά, αλλά και την άνοδο του βαθύτατου νεοσυντηρητισμού.Αυτή η σύγκλιση, αυτές οι συνεργασίες, στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος και θέσεων, πρέπει να αντιμετωπιστεί με δημοκρατική αξίωση από όλους».
Για τις κατηγορίες, κυρίως του ΚΙΝΑΛ, ότι το κάλεσμα του Πρωθυπουργού έγινε ώστε να διεμβολιστεί εκλογικά ο κεντροαριστερός χώρος και όχι ώστε να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση και να προχωρήσει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.
Φ.Κ :«Αυτό δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο. Από την πρώτη στιγμή είχε διατυπωθεί η πολιτική άποψη ότι στη χώρα μας υπάρχουν δύο πόλοι. Ο ένας νεοφιλελεύθερος- συντηρητικός και από την άλλη ο αναγκαίος προοδευτικός. Σε καμία περίπτωση οι δύο πόλοι δεν αντιστοιχούν σε κάποιο δικομματισμό, είναι τελείως διαφορετικό το ζήτημα. Σοσιαλδημοκράτες, δημοκρατικοί πολίτες, αριστεροί, αριστεροί ριζοσπάστες, πράσινοι, όλοι πρέπει να συμβάλουμε και να συμπέσουμε σε μία πολιτική κοίτη η οποία θα διαμορφώσει τη δική της πολιτική, έτσι ώστε να αποκρουσθεί και ο νεοφιλελευθερισμός αλλά και η επαπειλούμενη άνοδος της ακροδεξιάς. Όποιος δε τα βλέπει αυτά, δε βλέπει τι πρόκειται να συμβεί αν δεν οργανωθεί η αντιπαράθεση- η αντίσταση προς όλα αυτά τα οποία έρχονται και τα οποία πρέπει να αποκρουσθούν στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής για την κοινωνία, για τη δημοκρατία, για την οικονομία».
Για τη στάση της ΝΔ στο θέμα που έχει προκύψει με το ΕΛΚ και τον Όρμπαν
Φ.Κ «Η ΝΔ, με μεγάλη βέβαια καθυστέρηση, μίλησε για την αποβολή του Όρμπαν από το ΕΛΚ, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται σε τέτοια ζητήματα, με εξομοιώσεις οι οποίες είναι πέρα από κάθε πραγματικότητα, μαρτυρά ότι ο βαθύτατος νεοφιλελευθερισμός στον οποίο θητεύει η ΝΔ είναι ακριβώς το όχημα για να περάσουν και άλλες πολιτικές από την πλευρά της ακροδεξιάς».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter