Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μητσοτάκης στο Φόρουμ των Δελφών: Οι Έλληνες θα πουν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα «ως εδώ!»

0forum delfwn mitsotakis

Για την Οικονομία, το Μεταναστευτικό αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων, αποκάλυψε οτι την Δευτέρα θα στείλει επιστολή για την διαγραφή του Βίκτορ Ορμπαν, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ αναφερόμενος στο Μακεδονικό δήλωσε ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία αφού είναι πλέον μια Διεθνής Συμφωνία, αλλά διατηρεί πάντα το δικαίωμα του βέτο. Οσο για τις εκλογές εκτίμησε οτι θα γίνουν στις 26 Μαϊου, αλλά πρόσθεσε ότι αν ο κ. Τσίπας θέλει να χάσει σε δύο δόσεις, είναι δικαίωμά του.
Μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε:
Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων. Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα. Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα. Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα. Η μείωση των φόρων είναι το κλειδί. Η σημερινή κυβέρνηση υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και μετά μοιράζει κάποια επιδόματα. Αυτή είναι λάθος πολιτική, γιατί σκοτώνει την ανάπτυξη. Αντί να δίνουμε...χριστουγεννιάτικους μποναμάδες, ας μειώσουμε τη φορολογία. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία.
Χάσαμε τρία εξαιρετικά χρόνια για την οικονομία. Όταν οι άλλες χώρες αναπτύσσονταν, όπως για παράδειγμα η Κύπρος και η Πορτογαλία, η Ελλάδα έμενε πίσω. Και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα. Εγώ έχω την υποχρέωση, εφόσον οι πολίτες μου αναθέσουν τη διακυβέρνηση, να κάνω την Ελλάδα ιστορία επιτυχίας. Μπορούμε να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της χώρας, για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κάνει σπουδαία πράγματα.
Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Θα στείλω επιστολή για την διαγραφή του Ορμπαν από το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Για την στάση του στο Μεταναστευτικό. Αφού οι σοσιαλιστές πάντως δείχνουν τέτοια αντίδραση για τον Βίκτορ Ορμπαν, θα έπρεπε να δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά και για τις παρεμβάσεις Τσίπρα στην Δικαιοσύνη και την αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών.
Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητεί τις θέσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Οποιος τα αμφισβητεί δεν έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία.
Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.
Στο Μακεδονικό η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να διχάσει την Νέα Δημοκρατία. Η συμφωνία αναγνωρίζει εθνική ταυτότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς. Γιατί η ιθαγένεια δεν είναι η βορειομακεδονική; Το 70% του κόσμου διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι απαντάς; Οτι το 70% του κόσμου είναι εθνικιστές; Δεν υπάρχει καμία προστασία της ονομασίας Μακεδονικό για τα ελληνικά προϊόντα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μετείχαν στα συλλαλητήρια είναι μετριοπαθείς άνθρωποι.
Η συμφωνία είναι μια διεθνής συμφωνία την οποία θα σεβαστούμε. Αλλά υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Ελλάδας. Οσο και να μην μου αρέσει η Συμφωνία, θα την σεβαστώ.
Οι Ελληνες θα πούν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα ως εδώ...Το συντομότερο το καλύτερο. Φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών. Προβλέπουν πολιτική αλλαγή. Ακόμα και αν δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαϊου, εμείς θα κάνουμε μια καμπάνια εθνικών εκλογών. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο φάσεις, δική του επιλογή.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter