Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν. Σαντορινιός: Πολιτική βούληση της Κυβέρνησης η αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου

0Σαντορινιός

Υπερψηφίστηκε από την Βουλή η τροπολογία της Κυβέρνησης για την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς. Στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε πως η σημερινή τροπολογία είναι προάγγελος πολλών θετικών ρυθμίσεων που έρχονται να ανατρέψουν τις χρόνιες αδικίες που έχουν υποστεί τα κοινωνικά στρώματα, στη διάρκεια της 8ετιας των Μνημονίων. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στάθηκε ιδιαίτερα στην επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους και στο Λιμενικό Σώμα, σημειώνοντας πως αποτελεί μια μικρή μόνο αναγνώριση του έργου τους.
Αποκαθιστούμε μία προς μία τις αδικίες που έλαβαν χώρα στα χρόνια του Μνημονίου
«Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η 21η Αυγούστου 2018 δεν ήταν μια τυχαία μέρα. Η κοινωνία, οι άνθρωποι της εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι επιχειρηματίες κατανοούν όμως καλύτερα από όλους, πως κάθε επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρνει αυτή η Κυβέρνηση, θα είναι προς όφελός τους».
«Οδηγήσαμε τη χώρα εκτός μνημονίων και προχωράμε μπροστά. Καταφέραμε όχι μόνο να επιβιώσει η ελληνική οικονομία, όχι μόνο να σταθεροποιηθεί, αλλά και να αρχίσει να ανακάμπτει. Το επιπλέον αυτό όφελος η Κυβέρνησή μας, το επιστρέφει στην κοινωνία, αποκαθιστώντας μία προς μία τις αδικίες που έλαβαν χώρα. Και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από όσους διαχειρίστηκαν την εξουσία στα χρόνια της κρίσης».
Η επιστροφή, όσων αδίκως παρακρατήθηκαν από τους Λιμενικούς και τους λοιπούς ένστολους, είναι μόνο μια μικρή αναγνώριση του έργου τους.
«820.000.000 ευρώ επιστρέφονται σήμερα από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και φυσικά στους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και των συνταξιούχων των κατηγοριών αυτών. Χρήματα που εξασφαλίστηκαν από την οικονομική πολιτική που ακολουθήσαμε και κυρίως από την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Είναι πόροι που διανέμονται χωρίς να επηρεάζεται ο στόχος του 3,5% του πλεονάσματος στον οποίον έχουμε δεσμευθεί και έχουμε ήδη εξασφαλίσει».
«Τα στελέχη του λιμενικού σώματος είναι άνδρες και γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη φύλαξη των συνόρων μας. Η επιστροφή όσων αδίκως τους παρακρατήθηκαν, είναι μόνο μια μικρή αναγνώριση του έργου τους που το κάνουν χωρίς ωράριο. Σήμερα τους επιστρέφουμε το σύνολο των αναδρομικών, εφ' άπαξ, ως αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης».
Διαχρονικά δίπλα στους ένστολους η Κυβέρνηση
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο Λιμενικό Σώμα και τους λοιπούς ένστολους. Πολιτική βούληση ήταν όταν ακόμα και σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες θεσπίστηκε το επίδομα παραμεθορίου σε αυτούς που υπηρετούν στην παραμεθόριο και τα νησιά του Αιγαίου. Πολιτική βούληση ήταν η ισχύς του νέου μισθολογίου να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι συνολικές ακαθάριστες αποδοχές να έχουν προσαρμοστεί ακριβώς στο ίδιο ύψος με αυτές του προηγούμενου υπό τη μορφή της καταβολής προσωπικών διαφορών.
Απάντηση στην Αντιπολίτευση: Θα συνεχίσουμε και θα φέρουμε μια σειρά θετικά μέτρα, με εσάς ή χωρίς εσάς
«Σήμερα, εάν ήμουν στη θέση σας, θα στεκόμουν απολογητικά απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, για τις πολιτικές που εφαρμόσατε τα χρόνια της διακυβέρνησής σας. Τους κόψατε τους μισθούς, τους παγώσατε τη μισθολογική εξέλιξη, τους φέρατε στα όρια τους. Εμείς τώρα αποκαθιστούμε τις αδικίες των προηγούμενων χρόνων. Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται όλο και πιο κατανοητό στην κοινωνία ότι κάνουμε πράξη τη δίκαιη ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε και θα φέρουμε μια σειρά θετικά μέτρα, με εσάς ή χωρίς εσάς».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter