Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κουρουμπλής:«Ο Τσίπρας έχει στα χέρια του κινήσεις που θα προκαλέσουν τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα»

kouroyblis 532

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του ορισμένες κινήσεις που θα προκαλέσουν τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας διαψεύδει κάθε συσχετισμό των κοινωνικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα. Κάθε μέρα που περνάει κερδίζει πόντους η κυβέρνηση και χάνει η ΝΔ» τονίζει και προσθέτει: «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους μη έχοντες, πιστός στις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του, στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες ότι τώρα που μπορεί, κάνει αυτό που πρέπει».
Ο κ. Κουρουμπλής καλεί τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς να ξεκαθαρίσουν το αργότερο μέχρι το συνέδριο τους, τον Μάρτιο, αν θα πάνε με τη «δεξιά του κ. Μητσοτάκη» και τους προειδοποιεί με «συντριβή» αν ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. «Προσωπικά δεν πιστεύω» λέει ο κ. Κουρουμπλής, «ότι η Φώφη Γεννηματά είναι υπέρ της σύμπλευσης με τον κ. Μητσοτάκη».
Αφήνει, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει η κυβέρνηση θέμα απλής αναλογικής στη Βουλή. «Αυτό θα το δούμε όταν πρέπει» λέει.
Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να πάρει ξεκάθαρη θέση γιατί είναι θέμα εθνικό και να αφήσει τις υπεκφυγές περί μη ύπαρξης δεδηλωμένης αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή».
Ο κ. Κουρουμπλής λέει ότι ο Πάνος Καμμένος «είναι πατριώτης» και «δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό».
«Με τον Πάνο Καμμένο συμπορευόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα βρούμε σημείο συνεννόησης και σε αυτό το θέμα» τονίζει.
Δεν είναι αρνητικός στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Γιάννης Μπουτάρης στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ να επισκεφθεί την Πρωτοχρονιά τη Θεσσαλονίκη. «Οι συναντήσεις δεν είναι κακές» λέει.
Ο κ. Κουρουμπλής δηλώνει ότι «έχει πολλά να κάνει ακόμη στο υπουργείο Ναυτιλίας», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του να ανασύρει όλα τα ναυάγια στον ελληνικό χώρο. Μάλιστα, χθες υπέγραψε απόφαση να ανασυρθεί από το λιμάνι του Πειραιά - εκεί όπου θα εγκατασταθεί η τεράστια δεξαμενή της COSCO- το βυθισμένο εδώ και 20 χρόνια επιβατηγό πλοίο Corfu island, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο. Τα περίπου 2 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει, θα τα πάρει η εταιρεία που θα το ανασύρει, πουλώντας το πλοίο για σκραπ σε τουρκικά ναυπηγεία. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα ανασυρθούν και τα υπόλοιπα ναυάγια, είπε ο κ. Κουρουμπλής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter