Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νεκρός ο δικηγόρος Μ. Ζαφειρόπουλος μετά από επίθεση στο γραφείο του

0000007 Zaf

Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, 52 ετών, γιος του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ, είναι το θύμα της δολοφονίας, που διαπράχθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στις 19.10 απόψε, στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.
Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, που ήταν σε διπλανό γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας σε δύο άγνωστα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στον όροφο που είναι το γραφείο του.
Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όταν ο συνεργάτης του έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον δικηγόρο να έχει γύρει νεκρός πάνω στο γραφείο του, ενώ οι δράστες είχαν φύγει.
Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.
Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος 52 ετών, επί σειρά ετών στέλεχος της ΝΔ, ήταν υιός του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, που διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ΑΘηνών. Πατέρας δύο παιδιών, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Κ.Μητσοτάκης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή.
Πηγή: ΑΠΕ, in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter