Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Κουρουμπλής: Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ

koyroyblis 88854

«Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στην κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου για το ναυτικό ατύχημα στον Σαρωνικό. «Αναφέρεστε στις ευθύνες μου. Δεν κάνατε ποτέ τον κόπο να έρθετε μια φορά στο υπουργείο, που είστε ένας τόσο μελετηρός και σε αγωνία ευρισκόμενος κοινοβουλευτικός άνδρας. Δεν ήρθατε μια φορά στο υπουργείο, να με ρωτήσετε τι γίνεται εδώ στο υπουργείο... Έχετε το δικαίωμα. Το κάνατε ποτέ, κύριε Θεοχαρόπουλε; Είστε αρχηγός κόμματος. Ήρθατε ποτέ στο υπουργείο να μου ζητήσετε εξηγήσεις τι κάνουμε σ' αυτό το υπουργείο ή να μας ελέγξετε ή να μας καθοδηγήσετε, να μας πείτε τις ιδέες σας; Παρά μόνο έρχεστε και λέτε να παραιτηθώ. Θα το κρίνουν άλλοι αυτό, κύριε Θεοχαρόπουλε. Όχι εσείς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές που τον επικρίνουν, σημείωσε: «Σκυλεύετε πάνω σε ένα ατύχημα».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος επέρριψε βαρύτατες ευθύνες για τη διαχείριση του ναυτικού ατυχήματος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι εξελίξεις είναι σοκαριστικές.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επέρριψε βαρύτατες ευθύνες για τη διαχείριση του ναυτικού ατυχήματος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι εξελίξεις είναι σοκαριστικές.

«Εσείς υποτιμήσατε από την πρώτη στιγμή τη διάσταση της καταστροφής. Αντί να επέμβετε αρχικά και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση έστω και στο και πέντε, δηλώνατε ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Αναρωτιέμαι αν ειλικρινά αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει έλεγχος», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι μετά την αδικαιόλογητη καθυστέρηση και τα μέτρα που ελήφθησαν στη συνέχεια ήταν αναντίστοιχα του μεγέθους της ρύπανσης με αποτέλεσμα οι εστίες της να επεκταθούν σε μεγάλη θαλάσσια έκταση της Αττικής.

«Φτάσατε στο σημείο να προβείτε σε απαράδεκτες δηλώσεις, κύριε υπουργέ. Να συνιστάτε στους πολίτες τις πρώτες ημέρες να πάνε για κολύμπι στις ακτές της Αττικής. Πάλι καλά που δεν τους είπατε ότι λόγω της ρύπανσης θα είναι φθηνότερες και οι ξαπλώστρες. Μόνο αυτό δεν ακούσαμε εκείνες τις ημέρες», τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter