Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρ. Σβίγκου: "Να διερευνηθεί πλήρως το συμβάν και πώς καταλήξαμε στη βύθιση"

svigkou16694

Την ανάγκη της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου επεσήμανε η εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στη σκιά της βύθισης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, και επιτέθηκε στην ΝΔ, τονίζοντας ότι περισσότερο ενδιαφέρεται να δημιουργήσει φασαρία παρά να δει τι ακριβώς έφταιξε. Η κ. Σβίγκου ζήτησε "να διερευνηθεί πλήρως το συμβάν και πώς καταλήξαμε στη βύθιση, γιατί επέβαιναν δύο άτομα και όχι όσα θα έπρεπε, για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε το πλαίσιο το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία. Τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι.

Ήδη υπάρχουν και εισαγγελικές έρευνες και ΕΔΕ οι οποίες το επόμενο διάστημα θα δώσουν τις απαντήσεις. Και βέβαια θα πρέπει και τα κόμματα να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση σχετικά με το τι έχει πάει στραβά ως προς τους ελέγχους και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο" τόνισε..

Ερωτηθείσα για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, απάντησε "επειδή έγινε μια πολύ πλούσια συζήτηση με ερωτήματα σοβαρά και από τους δημάρχους και από τους υπόλοιπους φορείς, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους τρεις υπουργούς νομίζω ότι ήταν επαρκείς, για τους χρόνους στους οποίους ενήργησαν οι αρμόδιες αρχές" .

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής υπογραμμίζοντας "μου έδωσε την εντύπωση ότι ήρθε απλώς για να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου.. Δεν κατατέθηκε καμία πρόταση για τη διερεύνηση και καμία πρόταση για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα".

"Σε κάθε περίπτωση πάντως" πρόσθεσε η κ. Σβίγκου "ακριβώς επειδή είναι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και απευθύνομαι στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θεωρώ ότι, με τις συνεχείς επικλήσεις της για παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, δείχνει ότι περισσότερο θέλει να δημιουργήσει φασαρία έτσι με φωνές και με κραυγές, παρά να κοιτάξουμε να δούμε σοβαρά το τι έφταιξε". Σημείωσε επίσης ότι "Ο κ. Κουρουμπλής, όπως και ο κ. Σαντορινιός, όπως και ο κ. Φάμελλος στον τομέα του Περιβάλλοντος έχουν εξαγγείλει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε και συγκεκριμένα νομοθετήματα για την αυστηροποίηση του πλαισίου. Κι εκεί περιμένουμε τη ΝΔ να καταθέσει κι εκείνη τις προτάσεις της κι αν όντως εννοεί ότι θέλει να υπάρχει σοβαρότερος και μεγαλύτερος έλεγχος, θα δούμε αν είναι διατεθειμένη να το κάνει".

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείσα για την υπόθεση της Ελντοράντο με αιχμή την αγωνία των εργαζομένων δήλωσε "κατανοούμε πλήρως την αγωνία των εργαζομένων και κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση ενός εργαζόμενου, ο οποίος βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας εταιρείας, η οποία κατά το δοκούν τον χρησιμοποιεί και ως ασπίδα για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα".

Ωστόσο, η κ. Σβίγκου υπενθύμισε την αγωνία των χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής, οι οποίοι φοβούνται και αντιδρούν στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους και αγωνιούν και για τις δικές τους εργασίες που έχουν να κάνουν με την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.

Τέλος τόνισε ότι η σύμβαση προβλέπει την προσφυγή στη διαιτησία, ότι υπάρχουν ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η Eldorado σχετικά με την καθετοποίηση της παραγωγής και τη μεταλλουργεία και σε αυτά θα κληθεί να απαντήσει η διαιτησία. Παράλληλα σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης, αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει μόνο επιχειρηματκά συμφέροντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter