Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κουρουμπλής: «Η Δικαιοσύνη να είναι προσεκτική»

kouroublis 5335

Την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία, επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA 9.89 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε τα όσα λέγονται σχετικά με το Γιάνη Βαρουφάκη και την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης. «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι προσεκτική», είπε. Για το Γιάνη Βαρουφάκη και την οικονομία ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε:

Ήμουν σε όλες τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, δεν άκουσα τίποτα από όλα αυτά που λέει ο φίλος μου ο Βαρουφάκης. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι για πολλούς ο Βαρουφάκης άλλοτε είναι αναξιόπιστος και άλλοτε αξιόπιστος.

Δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο. Η περίοδος Βαρουφάκη, είναι μια περίοδος που όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα, θα κριθεί. Θα κριθεί και η προσπάθεια που έκανε αυτή η κυβέρνηση για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα με έναν άλλο τρόπο από τη μέγγενη στην οποία την οδήγησαν τα λάθη των 10- 15 τελευταίων χρόνων.

Εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι αρχίζει το κλίμα στο χώρο της οικονομίας να μαλακώνει και αντί η αντιπολίτευση να προσπαθεί να καταθέτει προτάσεις, που τη διαφοροποιούν μεν από την κυβέρνηση, αλλά δίνουν εναλλακτική λύση, αντί δηλαδή να ανταγωνίζεται την κυβέρνηση σε καλύτερες λύσεις, για άλλη μια φορά ποντάρει στη φθορά.

Κοιτάζει πως θα φθαρεί η κυβέρνηση για να επανέλθουν όλοι αυτοί, που ειλικρινά το λέω μετά λόγου γνώσεως, θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί, θα έπρεπε να είχαν συνταξιοδοτηθεί πολιτικά και όχι να μας δείχνουν με το δάχτυλο, όλοι αυτοί που φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το πώς λειτούργησε το πολιτικό σύστημα. Για εκείνη την περίοδο έχουμε όλοι ευθύνες.

Ο κ. Βαρουφάκης, κάτι πρέπει να πει για να διαμορφώσει και το δικό του προφίλ. Όλοι κρινόμαστε. Εκείνο που με ενδιαφέρει αυτή η στιγμή είναι πως θα πάει η χώρα. Οι δείκτες δείχνουν ότι η χώρα αρχίζει να πατάει γερά στα πόδια της και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου στις αγορές. Αυτό θα το κρίνει και η ειδική ομάδα που διαχειρίζεται το ζήτημα αυτό, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και με τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την αντιπαράθεση Κυβέρνησης - Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Βεβαίως η δικαιοσύνη είναι ένας ανεξάρτητος χώρος, που έτσι πρέπει να λειτουργεί. Στην Ελλάδα όμως, η ίδια η δικαιοσύνη επέτρεψε σε πολλούς να ασκούν κριτική και μάλιστα υπερβολική, γιατί η ίδια έδωσε τέτοια δικαιώματα. Και αυτό το λέω διαχρονικά. Και μη μου πει κανείς ότι δεν υπήρξαν παραδικαστικά κυκλώματα. Όταν υπάρχουν τέτοια, δίνεις το δικαίωμα στον άλλο να κάνει κριτική.

Σε αυτά τα ζητήματα λοιπόν, η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αρκούντος προσεκτική. Να προσέχει πως συναλλάσσεται με την εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή, θρησκευτική, πολιτική. Η χώρα πέρασε πολλά τέτοια και πολλά μεγάλα ζητήματα παίχτηκαν με περίεργο τρόπο στο χώρο. Λίγο μέτρο χρειάζεται σε όλους. Και να πω και κάτι άλλο. Γιατί δεν πρέπει να ξέρουμε το πόθεν έσχες των δικαστών; Γιατί πρέπει να είναι στο άβατο;

Όλοι πρέπει να αποκτήσουμε ένα μεγαλύτερο σεβασμό στα ζητήματα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Και όταν λέω όλοι, εννοώ και τους λειτουργούς και τους πολιτικούς και όλοι πρέπει να μπούμε σε ένα άλλο πνεύμα, για να στηρίξουμε σε δύσκολες περιόδους, τη Δημοκρατία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter