Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλ. Πούτιν

tsipras poutin 005

Οι κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε στον Ρώσο Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα με τους δεκάδες νεκρούς, αλλά και για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα από τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν ακόμη, για τις κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης συζήτησαν για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους «Ελλάδα-Ρωσία», για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Για Κύπρο, Συρία, ευρω-ρωσικές σχέσεις και για τη διέλευση ενεργειακού αγωγού, συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας με τον Βλ. Πούτιν

Κυπριακό, Συριακό, οι ευρω-ρωσικές σχέσεις και ενεργειακά θέματα συζήτησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Βλαντίμιρ Πούτιν, πέραν, δηλαδή, όσων ανακοινώθηκαν επισήμως.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τη Συρία, με έμφαση στη Διάσκεψη της Αστάνα. Στη συζήτηση για το Κυπριακό, δόθηκε έμφαση στο ρόλο που παίζει στο θέμα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αναπόφευκτα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν και για τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, ειδικότερα δε, τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν να παίξουν για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων.

Από την ατζέντα όμως δεν έλειψε ούτε το θέμα των αγωγών, δεδομένου του ρωσικού ενδιαφέροντος να διέλθει αγωγός, μετά την Τουρκία, και από την Ελλάδα, με τελικό προορισμό την Ευρώπη.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter