Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κουρουμπλή-Πιτέλα στις Βρυξέλλες

kouroublis pitela 1

«Πραγματικό φίλο της Ελλάδας», αποκάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων, Τζιάνι Πιτέλα, με τον οποίον συναντήθηκε στις Βρυξέλλες. Οι δύο άνδρες, ενόψει και του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την απόφαση του Τζιάνι Πιτέλα να διεκδικήσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις του προς το euractiv.gr ανέφερε ότι «ήταν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση διότι πρέπει να αποφευχθεί ένα μονοπώλιο της ευρωπαϊκής δεξιάς στα κορυφαία θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Με μια εκλογή Πιτέλα στην Προεδρία της Ευρωβουλής, ενός πραγματικού φίλου της Ελλάδας που στάθηκε δίπλα μας τόσο στην οικονομική κρίση όσο και στο προσφυγικό, η λιτότητα θα έρθει πιο κοντά στο τέλος της», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, συνδέοντας ευθέως την προσωπικότητα του Τζιάνι Πιτέλα και τη θέση του προέδρου της Ευρωβουλής, με την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών βουλευτών απάντησε στον κ. Κουρουμπλή ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, και μάλιστα ειδικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενόψει του Eurogroup.

Ο Τζιάνι Πιτέλα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι χρειάζεται να ληφθούν αμέσως μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ώστε να «πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία». Οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά το προσφυγικό και τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τονίστηκε εκ νέου η ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις ποσοστώσεις.

Ο κ. Πιτέλα δήλωσε ότι θα παρέχει στήριξη στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση σε ζητήματα νησιωτικότητας. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέπτεται την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter