Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Yφ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός: Ειδικές πολιτικές για τα νησιά μελετά η κυβέρνηση

santorinios 11

Ειδικές πολιτικές για τα νησιά μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο, προσθέτοντας ότι οι σχετικές πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν έως το τέλος του χρόνου. Όπως είπε ο κ. Σαντορινιός, μία ακόμα στόχευση της κυβέρνησης είναι στις νησιωτικές περιοχές να έρθει το κράτος κοντά στον πολίτη. Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα, ο κ. Σαντορινιός έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει τις επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς, με στόχο την ανάδειξη της νησιωτικότητας.

«Το υφυπουργείο νησιωτικής πολιτικής ήταν μία προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού και με αυτό δείχνει τη σημασία που δίνει στην άσκηση νησιωτικών πολιτικών από εδώ και πέρα σε όλα τα νησιά της χώρας μας.

Η Ελλάδα είναι η πιο πολυνησιακή κυβέρνηση στο χώρο και αυτό οφείλουμε να το μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους εκείνους που δεν μπορούν να αντιληφθούν τη νησιωτικότητα. Και γι' αυτό το λόγο δημιουργήθηκε αυτό το υφυπουργείο και αυτό το σκοπό έχω να επιτελέσω.

Και το αρχικό αίσθημα χαράς που αισθάνθηκα για αυτή τη θέση καλύφθηκε από το αίσθημα ευθύνης και από? άγχος. Γιατί είναι ένα υπουργείο που για πολύ καιρό δεν είχε συσταθεί και είναι ένα υφυπουργείο στο οποίο πρέπει να κάνω αρκετά», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι οι προσδοκίες είναι πολλές, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχει και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter