Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μήνυμα Ομπάμα υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους

obama 0kjgdd

Μόνο με λιτότητα δεν ερχεται ευημερία, πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Αθήνα προς την Ευρώπη ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήκαμε τις αξίες μας» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού στον αμερικανό πρόεδρο. Μετά τις πρώτες δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, Τσίπρας και Ομπάμα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση.

«Εμμένουμε στη θέση μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν έρχεται ευημερία. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή.

Επίσης, συνεχάρη τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό γι' αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη, επίσης, τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στην Σύνοδο Κορυφής γι' αυτό το ζήτημα.

Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις προσφυγικές ροές και για τις πολεμικές συγκρούσεις που τις προκαλούν.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Οι δηλώσεις Τσίπρα

«Είναι για μας μεγάλη η χαρά και η τιμή που επέλεξες την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού σου ταξιδιού και αυτό δίνει μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια κοινότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα στον ενικό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παραδοση υπεράσπισης παναθρωπινων αξιών, αλλά μάχεται και σήμερα για την υπερασπιστη της
Δημοκρατίας, της ελευθεριας, της ισοτητας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήμκαμε τις αξίες μας» είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα βρουν ανταποκρίση.

«Ελπίζω να έχουμε θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση χρέους, αλλά και να έχουμε και μια θετική εξέλιξη με τους εταιίριους που αφορά όλη την Ευρωπη και οικονομία, αλλά και για το Κυπριακό ελπίζουμε σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση» κατέληξε.

 

 

Πηγή: www.in.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter