Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπόθεση COSCO: Πρωθυπουργική κάλυψη στους χειρισμούς Δρίτσα

tsipras 29564

Πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα παρέσχε εκ νέου απόψε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ερωτηθείς σχετικά από τον Α. Παπαχελά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δημιουργήθηκε πολύς θόρυβος επι σημείων του νομικού πλαισίου χαρητολογόντας ότι το τελευταίο διάστημα «υπάρχει πρόβλημα με τις μεταφράσεις». Που παραπέμπει ευθέως στο θέμα των ημερών με την υπόθεση Siemens .
Αναφερόμενος στη συμφωνία με την COSCO, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον θόρυβο που έγινε παραμονή του ταξιδιού του στην Κίνα, καθώς δεν υπήρξαν αλλαγές στον νόμο και πως το κρίσιμο της διαπραγμάτευσης είχε τελειώσει έναν μήνα πριν.
Ωστόσο o κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Δρίτσας κατόρθωσε να επιτύχει βελτίωση του εργασιακού ζητήματος που είχε εγερθεί ενώ διευκρίνισε ότι η συμφωνία είχε επιτευχθεί, όπως προαναφέρθηκε, νωρίτερα και δεν ετίθετο θέμα για αυτή. Ως προς τις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, ανέφερε ότι ο Κ. Καραμανλής είχε ανοίξει ένα μονοπάτι και πως τώρα αυτό γίνεται λεωφόρος, γιατί η στρατηγική της Κίνας για ταχύτερη μεταφορά των εμπορευμάτων στην Ευρώπη, συμπίπτει με την ελληνική στρατηγική για αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης.
Μεταξύ των άλλων και σε αναφορά του στην θέση της Ελλάδας ο πρωθυπουργός εστίασε στις προθέσεις της Κίνας να αναπτύξουν το «θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού» αλλά και στο ρόλο της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς για να αναφερθεί στην πραγματοποιηθείσα στο Πεκίνο δήλωση-πρόθεση της COSCO να αυξήσει κατά πολύ το πλάνο των επενδύσεών της συμπεριλαμβανομένης και της επισκευαστικής ζώνης. Για την τελευταία συγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες των τελευταίων 24ώρων ότι υπάρχει έκδηλη «ανυπομονησία» στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο για την τέλεση επενδυτικών σχεδιασμών από την πλευρά της COSCO και μάλιστα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των υποδομών με κορυφαία περίπτωση την πρόσθεση νέας πλωτής δεξαμενής επισκευής πλοίων μεγάλης δυναμικότητας στη ζώνη με βάση τα απορρέοντα από τα λεχθέντα στο Πεκίνο αλλά και τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί των εξελίξεων με τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ όταν υψηλόβαθμα στελέχη της είχαν καταγράψει τα «πρέπει» για την αναζωογόνηση του επισκευαστικού κλάδου αλλά και την αποτελμάτωση του κύκλου εργασιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter