Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οργανισμό χωρών με μεγάλο πολιτισμό οραματίζεται ο Ν. Κοτζιάς

kotzias 0054

Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα είχαν στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Κινέζο ομόλογο του Γουάνγκ Γι. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε είναι η δημιουργία ενός οργανισμού, που θα αποτελείται από μέλη - χώρες οι οποίες είχαν μεγάλο πολιτισμό και ήταν οι πρόδρομοι του σύγχρονου πολιτισμού.

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν όλες οι διεργασίες για την ίδρυσή του, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ομόλογο του ότι έχει συνομιλήσει κι έχουν συμφωνήσει και οι 9+1 χώρες που θα τον απαρτίζουν.

Συζητήθηκε ακόμα το ζήτημα του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, όπου ο κ. Κοτζιάς εξήγησε στον Κινέζο ομόλογό του το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ, που βοηθάει στο να αμβλυνθούν οι διαφορές, όπως το ότι δεν μπορούν να βγαίνουν ανακοινώσεις πριν από την απόφαση ενός δικαστηρίου ή να εκδίδονται ψηφίσματα χωρίς να έχουν μελετηθεί σε βάθος, αφού αυτές οι αποφάσεις τέμνονται με θεμελιακά εθνικά συμφέροντα.

Τέλος, συζητήθηκε ο τρόπος που μπορεί να βοηθήσει η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Κυπριακό ζήτημα, όσον αφορά το ζήτημα των εγγυήσεων και των ξένων στρατευμάτων.

Ο Γουάνγκ Γι έκανε δεκτή την πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά να επισκεφτεί την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter