Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δ. Παπαδημούλης: Η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει γιατί κινδυνεύει με διάλυση

dimitris papadimoulis

«Η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει, γιατί αλλιώς κινδυνεύει με αποσύνθεση και με διάλυση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM» για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. «Οι Βρετανοί επέλεξαν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η απόφαση τους είναι σεβαστή. Το "όχι" σημαίνει όχι, όπως και το "ναι" θα σήμαινε ναι» είπε, προσθέτοντας πάντως ότι «οι Βρετανοί επέλεξαν τη λογική του απομονωτισμού και της ξενοφοβίας».

«Νίκησαν οι απόψεις του κ. Φάρατζ, που χρωμάτισε τον χώρο του "όχι" και ήδη άρχισαν οι πανηγυρισμοί από την κ. Λεπέν και τους ομογάλακτούς της. Το σήμα είναι ήδη πολύ ισχυρό και προκαλεί αβεβαιότητα και αναταράξεις πριν από όλα στη Βρετανία, αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη και, βέβαια, σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας ότο το μήνυμα είναι τόσο δυνατό που είναι αδύνατο να αγνοηθεί.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης η Ε.Ε. χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι αιώνια λιτότητα, ενίσχυση της συνοχής και της σύγκλισης και όχι των πάσης φύσεως ανισοτήτων, περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια αντί για αποφάσεις παρασκηνίων γραφειοκρατών πίσω από κλειστές πόρτες.

«Αυτή την ιστορική ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής και όχι διάλυσης της Ευρώπης πρέπει να την αναλάβουν πριν απ΄όλους, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και πριν απ΄όλα η νέα γενιά. Για την Ευρώπη αυτό το ισχυρό σοκ θέτει στην ατζέντα επιτακτικά την ιστορική ανάγκη της αλλαγής. Κι επειδή σε δυο μέρες έχουμε εκλογές στην Ισπανία, θα σας έλεγα ότι εκεί οι προοδευτικές αριστερές δυνάμεις έχουν μια ανοδική πορεία», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter