Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τζ. Κέρι: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι αδιάσπαστες

Kery

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα». Με αυτή τη φράση, στα ελληνικά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θέλησε να δώσει το μήνυμα της αμερικανικής φιλίας στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι «οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας είναι αδιάσπαστες».


Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα τόσο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, όσο και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται και στην υποστήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά στις επενδύσεις, με κλειδί τον ενεργειακό τομέα. Η ενεργειακή πολιτική της Ελλλάδας δημιουργεί νέες ευκαιρίες, όπως είπε ο Τζον Κέρι, για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα προγράμματα αυτά και χαιρέτισε τις συμφωνίες για τους αγωγούς ΤΑΡ και IGB.
Η συνάντηση Κοτζιά - Κέρι διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και τονίστηκε η στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στο πλαίσιο των παραδοσιακών δεσμών φιλίας, αλλά επισημάνθηκε και ο σημαντικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας.
Σχετικά με τη Συρία οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο ISIS και να εξευρεθεί πολιτική λύση, που θα δώσει τέλος στον πόλεμο και θα οδηγήσει σε ένα τραπέζι την αντιπολίτευση με τον 'Ασαντ, ώστε να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη χώρα. Το προσφυγικό, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές δεν είναι ούτε ελληνικό, ούτε ευρωπαϊκό ζήτημα αλλά παγκόσμιο.
Πηγή: amna.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter