Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντιπρόεδρο της ΝΔ όρισε ο Β.Μεϊμαράκης τον Γ.Πλακιωτάκη

plakiotakis 8636

Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε το πρωί της Τρίτης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, με απόφαση που έλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η κίνηση Μεϊμαράκη ήρθε λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της αποτυχίας διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και με το κλίμα στη λεωφόρο Συγγρού να χαρακτηρίζεται «εμφυλιοπολεμικό».

Η κόντρα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τους συνυποψηφίους του έχει φτάσει στα άκρα και πολλά στελέχη εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο διάσπασης. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα είναι παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ, ζητούν από τον κ. Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου, καταλογίζοντάς του την ευθύνη της αποτυχίας των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Πρωτοφανής είναι και η κόντρα του κ. Μεϊμαράκη με τον πρώην πρόεδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μεϊμαράκης: Αν δεν πάρει θέση δημοσίως ο Σαμαράς, θα παραιτηθώ
ΝΔ: Σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα συνεδριάζει η ΚΟ
Στην αντεπίθεση ο Σαμαράς μετά τις καταγγελίες Μεϊμαράκη

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι παραιτείται «γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αν ο κ. Σαμαράς μου ξαναδώσει την εμπιστοσύνη του, τότε δεν παραιτούμαι. Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς, τότε εγώ θα παραιτηθώ» είπε χαρακτηριστικά.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το απόγευμα, ενώ άγνωστο παραμένει εάν ο Αντ.Σαμαράς θα παραστεί στη συνεδρίαση.

 

Πηγή: www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter