Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παυλόπουλος και Τσίπρας συμφωνούν στην ανάγκη ενότητας στα μείζονα θέματα

tsipras pavlopoylos 5503

Την ανάγκη πολιτικής συνεννόησης των κομμάτων για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα υπογράμμισαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας που είχαν μπροστά στις κάμερες, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκ της θέσης και του ρόλου του, να συμβάλλει στη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μείζονα θέματα, όπως είναι το προσφυγικό, τα εθνικά ζητήματα και κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως είναι το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση, καθώς και στη σκληρή διαπραγμάτευση που διενεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι εκ του Συντάγματος απορρέει η ευθύνη του αυτή, να συμβάλλει στη διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Επισήμανε, δε, ότι σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, θα πρέπει να διαμορφωθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στα μείζονα θέματα.

Σημείωσε ότι οι εθνικοί στόχοι είναι δεδομένοι και δεν αλλάζουν με την εναλλαγή κυβερνήσεων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που έδωσαν τη μάχη να κρατήσει η Ελλάδα τη θέση της στην Ευρώπη θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

 

Πηγή: www.in.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter