Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποπομπή Σακελλαρίδη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

sakkelaridis 0543

Παρελθόν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί από την Πέμπτη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κ. Σακελλαρίδης παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου» αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του, ο Γ.Σακελλαρίδης αναφέρει ότι αδυνατεί να συμβάλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και για το λόγο αυτό η παραίτησή του από την κοινοβουλευτική του έδρα, όπως και η απόσυρσή του από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελεί μονόδρομο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλ.Τσίπρας ζήτησε από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραδώσει τη βουλευτική έδρα έπειτα από τις διαρροές στον Τύπο ότι δεν θα ψηφίσει το πακέτο συμπληρωματικών μέτρων -στα οποία περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στο καθεστώς προστασίας της α' κατοικίας- για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, επίσης, ότι «το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται».

Την έδρα του στη Βουλή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

 

Πηγή: www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter