Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Αποκαλύφθηκε η πολιτική απάτη

d6dfeb4c684ab6f746b8249e5b6882e2 L

Με σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική απάτη, καθώς -όπως ανέφερε- όσα είπε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι αντίθετα με όσα προοβλέπονται στον προϋπολογισμό. Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενεπλάκησαν σε αντιπαράθεση με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση για το χρέος. Δεν ψηφίζουμε μέτρα και περικοπές, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου όσον φορά το χρέος ουσιαστικά επαναλαμβάνει όσα είχαν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.
Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η συμφωνία που έφερε είναι χειρότερη ως προς το ενδεχόμενο κουρέματος, το οποίο αποκλείεται ρητά.
Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο του χρέους με το νέο δανεισμό και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι δεν καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. «Σας είπα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, εσείς δεν θέλετε την συναίνεσή μας».
Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη, τον κατηγόρησε ότι έκανε προεκλογική ομιλία. «Οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου και τις χάσατε πανηγυρικά με επτά μονάδες. Μπορεί εσείς να βρίσκεστε σε προεκλογική περίοδο, όμως η χώρα έχει ανάγκη από σχέδιο και αποφάσεις. Για πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν όχι πριν από δύσκολες συμφωνίες, αλλά αμέσως μετά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για εμπλοκή στα εσωκομματικά της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έκανα εκλογές για να λύσω τα προβλήματά μου με τον Λαφαζάνη. Όποιος κι αν είναι πρόεδρος, η ΝΔ θα είναι συγκροτημένο κόμμα».
Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση σε αποφάσεις για νέα μέτρα και περικοπές, για το σχέδιο αύξησης της φορολόγησης των αγροτών είπε ότι από εμάς δεν γίνεται αποδεκτό όπως έχει, ενώ για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών είπε ότι η ΝΔ στηρίζει το γερμανικό μοντέλο (51% σε φαρμακοποιό - 49% σε επενδυτή).
Σχολιάζοντας αποστροφή του ΑΛέξη Τσίπρα από την ομιλία του τη Δευτέρα περί δημόσιου μάνατζμεντ σε τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποηθούν με δημόσιο χρήμα, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως η κυβέρνηση άλλαξε τις διοικήσεις των τραπεζών κατά το πρώτο επτάμηνο διακυβέρνησης, ενώ όσες δεν άλλαξε τις έχει εγκρίνει. Διάβασε, μάλιστα, το σχετικό σημείο της συμφωνίας με τους δανειστές το οποίο αναφέρει ότι «οι διοικήσεις των τραπεζών θα διορίζονται χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης».
Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα των δικών της καταστροφικών χειρισμών: «Εσείς προκαλέσατε φυγή καταθέσεων, εσείς προκαλέσατε capital controls, εσείς προκαλέσατε την ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση και τώρα εξαπατάτε τους δικούς σας βουλευτές λέγοντας ότι τώρα θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter