Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλ. Τσίπρας

aleksis tsipras bouli

Αναστολή του μέτρου του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά, θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το βράδυ στη Βουλή. Η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, διότι την Κυριακή, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία σημειωνόταν ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Στη συνέχεια όμως εξεδόθη νέα ανακοίνωση από την οποία απουσίαζε η συγκεκριμένη παράγραφος.

«Αποδείξαμε προεκλογικά ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν έμπνευση του κ. Τσίπρα που ο ίδιος έσπευσε να υλοποιήσει και σε πλήρη αντίθεση, εμείς προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί» σημειώνει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει».

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει.

Να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει η κυβέρνηση με το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καλεί τον Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της.

«Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου» προσθέτει.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter