Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, στη Ν. Υόρκη

kotzias 111ds

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Οικοδεσπότης ήταν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου. Ο Ιωάννης Κασουλίδης χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση «θεσμό» και είπε πως σήμερα θα κυκλοφορήσει στις ώρες των τριών πρωτευουσών το κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε.

Σε δηλώσεις του, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είπε πως οι τρεις υπουργοί προετοίμασαν την τριμερή συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα. Ερωτηθείς αν καθορίστηκε η ημερομηνία της τριμερούς συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο κ. Κοτζιάς είπε πως θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Μάλιστα θα προηγηθεί διμερής επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου Ελ Σίσι, στο οποίο απηύθυνε χθες πρόσκληση ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι (Sameh Shukri) εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τη συνέχιση της παράδοσης των τριμερών συναντήσεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter