Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η συγγνώμη της «Αυγής» στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

varvitsiotis 057Σχεδόν 20 μήνες μετά, η εφημερίδα «Αυγή» ζητάει συγγνώμη από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Για την Ιστορία, η εν λόγω εφημερίδα τον Ιανουάριο του 2014 είχε στοχοποιήσει προσωπικά τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το τραγικό ναυάγιο του Φαρμακονησίου. Μάλιστα, στα φύλλα εκείνων των ημερών είχε καταφύγει σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του, ενώ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε εισβάλει στο πολιτικό του γραφείο αναγράφοντας στους τοίχους τη λέξη «Δολοφόνε».

«Πρόκειται για υπερβολικούς χαρακτηρισμούς που ξέφευγαν από τα όρια ανοχής της δημοσιογραφικής κριτικής», αναφέρει η ΑΥΓΗ σε επιστολή της προς τον πρώην Υπουργό που δημοσιεύει στο χθεσινό της φύλλο, αναγνωρίζοντας το λάθος της.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο FB, φαίνεται να κάνει δεκτή τη συγγνώμη του συντάκτη της ΑΥΓΗΣ , κάνοντας την εξής δήλωση:

«Το 2014, μετά από το τραγικό δυστύχημα στο Φαρμακονήσι, η -αντιπολιτευόμενη τότε- εφημερίδα «ΑΥΓΗ» κατέφυγε στην πλήρη στοχοποίησή μου, υιοθετώντας προσβλητικά και υβριστικά σχόλια για το πρόσωπό μου, που ξέφευγαν από τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής.

Την περασμένη Κυριακή, έστω και εκ των υστέρων, η συγκεκριμένη εφημερίδα αναγνώρισε την παραδοχή του λάθους και δημοσίευσε την έγγραφη συγγνώμη της. Πρόκειται για μια ενέργεια που, αναμφίβολα, προάγει το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τον πολιτικό μας πολιτισμό. Άλλωστε, η όποια προσωπική δικαίωση, δεν έχει καμία σημασία.

Το σημαντικότερο είναι η χθεσινή συγγνώμη να παραδειγματίσει πολλούς σύγχρονους μιμητές που, εσκεμμένα ή μη, επιλέγουν να στοχοποιούν και να διαβάλλουν, προτάσσοντας πάντα, πριν τη στοιχειώδη ενημέρωση, την κακόβουλη κριτική.»

 

avgi27.09.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter