Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΔ: Συνάντηση Μεϊμαράκη-Καραμανλή εν όψει της εκλογής προέδρου

karamanlis meimar 1

Εντατικές είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ καθ' οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου εντός του Νοεμβρίου. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόφαση που θα λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος πριν γνωστοποιήσει τις προθέσεις του -πιθανότατα το Σαββατοκύριακο- θα συναντηθεί τόσο με τον Κώστα Καραμανλή όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα, Πέμπτη, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος αναμένεται να οριστικοποιήσει τα χρονοδιαγράμματα για την εκλογική διαδικασία, ενώ απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ που επιστρέφει από τις Βρυξέλλες θα έχει σύσκεψη με το στενό επιτελείο του.

Σύμφωνα με τα Νέα, η σχέση εμπιστοσύνης με τον Κ.Καραμανλή και η επιλογή του Αντ.Σαμαρά να επιστρατεύσει εκείνον τον περασμένο Ιούλιο για την κομματική ηγεσία, είναι δύο στοιχεία που από αρκετούς στο γαλάζιο στερέωμα εκτιμάται ότι θα παίξουν τον ρόλο τους όχι μόνο για την απόφαση Μεϊμαράκη, αλλά και για την εξέλιξη που θα έχει μια υποψηφιότητά του.

Η παρακίνηση, εξάλλου, από στελέχη που κινούνται στον πυρήνα της καραμανλικής πτέρυγας υπέρ μιας υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, από πολλούς ερμηνεύεται και ως προαναγγελία της υποψηφιότητας, ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητα τα θετικά σχόλια που έκανε για τον νυν αρχηγό της ΝΔ ο παλαίμαχος Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Πάντως, η απόφαση του Β.Μεϊμαράκη για το εάν θα διεκδικήσει την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα καθορίσει και το εύρος της λίστας των υποψηφίων.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, ο οποίος επίσης προσδοκά στήριξη από τις δεξαμενές των καραμανλικών, είναι προφανές ότι θα βρει ανοικτό πεδίο εάν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αλλάξει σχεδιασμό, ενώ σε αυτό το σκηνικό διαφορετικά θα μετρήσουν την εσωκομματική κατάσταση και άλλοι βουλευτές της νεότερης γενιάς, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη ή ο Βασίλης Κικίλιας. Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ο Μάκης Βορίδης.

Ντιμπέιτ ζήτησε ο Αδ.Γεωργιάδης

Τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι. «Θα ήθελα να δω ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών. Θα ήθελα να γίνεται ντιμπέιτ σε πνεύμα ομόνοιας και ψυχραιμίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Θα δω ποιοι θα είναι υποψήφιοι και θα μιλήσω με όλους πριν αποφασίσω για τον εαυτό μου» επανέλαβε, μη θέλοντας να ξεκαθαρίσει εάν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος.

«Η ΝΔ επιδεικνύει τεράστια αντοχή, αν δεις την πορεία της ΝΔ και την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι που λέγανε ότι το 28% του Ιανουαρίου ήταν πανωλεθρία, οι ίδιοι λένε τώρα ότι το 28% του Σεπτεμβρίου είναι θρίαμβος» πρόσθεσε, ενώ για την υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου, υποστήριξε ότι είναι «αδιανόητο να ισχυρίζεται ο Τσίπρας ότι δεν ήξερε για τον Καμμένο».

Χατζηδάκης: Αρχηγό νέο στις ιδέες, όχι στην ηλικία

Την ανάγκη να αναζητήσει η Νέα Δημοκρατία αρχηγό νέο στις ιδέες και όχι στην ηλικία, υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Mega.

«Το πρόβλημά μας είναι βαθύτερο και έχει να κάνει με την ανανέωση της φυσιογνωμίας μας, με την ανανέωση των θέσεών μας, της στελέχωσή μας, της εικόνας μας. Είναι αφορμή η εκλογή αρχηγού να κάνουμε μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη συζήτηση» τόνισε.

Σχολιάζοντας τα περί «αντι-Τσίπρα» ο κ. Χατζηδάκης είπε χαρακτηριστικά: «Φανταζόμαστε έναν καβαλάρη, ίσως, πάνω σε ένα λευκό άλογο, ο οποίος θα έρθει και θ΄ανανεώσει την παράταξη. Μα αν γύρω γύρω υπάρχουν μια σειρά παγίδες, διότι το κόμμα ως λογική δεν έχει ανανεωθεί, ο καβαλάρης αυτός πάνω στο άσπρο άλογο θα πέσει στις παγίδες».

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι υπάρχει «πλειάδα υποψηφίων», ενώ για τον ποιον θα στηρίξει είπε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί σε πρόσωπα, «παρά μόνο στην τελική φάση».

 

Πηγή: www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter