Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κλείδωσε» η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras 45677

«Κλειδώνει» σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με το διορθωμένο exit poll που δόθηκε στις 20.00 στη δημοσιότητα η διαφορά ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κυμαίνεται από 3 έως 6,5 εκατοστιαίες μονάδες. Οι συζητήσεις που εξελίσσονται στα τηλεοπτικά πάνελ αυτή την ώρα είναι η αποτύπωση «της επόμενης ημέρας» καθώς επίσης εκτιμάται ο σχηματισμός κυβέρνησης με το σχήμα που υφίστατο προ της προσφυγής στις κάλπες (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ).

Με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 143-145 έδρες, η ΝΔ 75-76, η Χρυσή Αυγή 19,το ΠΑΣΟΚ 16-17 το ΚΚΕ 15 το Ποτάμι 10-11 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10 έδρες. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 9 βουλευτές. Αντίθετα εκτός κοινοβουλίου μένει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ΑΠΕ σε τρείς ημέρες θα έχουμε σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να είναι ευκρινείς, προς ώρας, η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος που θα προκύψει τα επόμενα 24ωρα.
Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαφαινόμενη από το εκλογικό αποτέλεσμα νίκη του έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση. «Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει» δήλωσε αναφέροντας πως φαίνεται ότι σε έξι μήνες φαίνεται ότι οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Ερωτηθείς εάν θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, απάντησε «όλα στην ώρα τους».
Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν δεκάδες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στις 8.15 μμ έφθασε στα κεντρικά γραφεία στην πλατεία Κουμουνδούρου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο γραφείο του στον έβδομο όροφο των γραφείων του κόμματος, όπου θα πραγματοποιήσει τις πρώτες συσκέψεις, ενόψει της ασφαλούς πρόβλεψης για το εκλογικό αποτέλεσμα που αναμένεται σε λίγη ώρα

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter