Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διακομματική Επιτροπή: Δύο ντιμπέιτ στις 9 και 14 Σεπτεμβρίου

kalpes

Δύο ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθούν τελικώς όπως αποφασίστηκε στην διακομματική επιτροπή η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή. Αυτά θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 14 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν στην κρατική τηλεόραση και θα διαρκέσουν από τις 10 μμ έως τη 01.00 π.μ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την απόφαση της άτυπης διακομματικής, οι εργασίες της οποίας μόλις ολοκληρώθηκαν.
Η σύσκεψη της άτυπης διακομματικής επαναλαμβάνεται το Σάββατο με αντικείμενο τους όρους και τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Τα προβλήματα πριν τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής
«Αγκάθι» για τον ορισμό ημερομηνίας ήταν το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των αρχηγών λόγω της ΔΕΘ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάνος Καμμένος δηλώνει διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ώστε να βρεθεί ημέρα που θα μπορούν όλοι να συμμετέχουν στο debate.
Η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Πηνελόπη Γραβρά, προσερχόμενη στη Βουλή για τη σύσκεψη της άτυπης διακομματικής επιτροπής, δήλωσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη πλήρως ενημερωμένοι, κάτι που δυστυχώς δεν το επιτρέπει η ασφυκτικά, δυστυχώς, σύντομη προεκλογική περίοδος».
Για το λόγο αυτό πρόσθεσε, προτείνει πέραν της διεξαγωγής των δύο debate των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή διαλόγου με εκπροσώπους των κομμάτων πάνω στις εξής θεματικές: Οικονομία-Ανάπτυξη, Εξωτερική Πολιτική, Παιδεία-Νέα Γενιά, Ασφάλεια του Πολίτη, Αγρότες, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτισμός-Αθλητισμός.
Κατά τη σύσκεψη της άτυπης διακομματικής την Πέμπτη δεν υπήρξε απόφαση για το θέμα, αν και διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η καθολική επιθυμία να διεξαχθεί η «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με το Mega, η μοναδική «μονομαχία» που είχε συμφωνηθεί μέχρι σήμερα, όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση της διακομματικής ήταν εκείνη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Β. Μεϊμαράκη, που θα γινόταν στις 14 Σεπτέμβρη.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε σήμερα ότι μετά τις 14/9 και ώς τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πάρει μέρος λόγω πολύ δύσκολου προγράμματος. Από την πλευρά του Ευ. Μεϊμαράκης έχει δηλώσει έτοιμος να πάρει μέρος και στις δύο εκδοχές όποτε κι αν αποφασιστεί να γίνουν.
Η τηλεμαχία μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είχε συμφωνηθεί με τηλεφώνημα μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Πηνελόπης Γαβρά.
Η εύρεση ημερομηνίας που να εξυπηρετεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο λόγω του δύσκολου προγράμματος ορισμένων εξ αυτών αποφασίστηκε το θέμα να παραπεμφθεί στη διακομματική.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter