Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τις παραιτήσεις Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου ζητάει το "Ποτάμι"- Τι απαντά το ΥΝΑ (up date)

dritsas

Την παραίτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Θεόδωρου Δρίτσα από τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ναυτιλίας αντίστοιχα, ζητά το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του.
Καταγγέλλοντας τον μηδενικό σχεδιασμό για τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, το Ποτάμι σημειώνει ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να αυτοσχεδιάζει.
«Αν έλειπαν μάλιστα οι μεμονωμένες προσπάθειες δημοσίων λειτουργών και εθελοντών, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ήταν ακόμη ξεχασμένοι στις παραλίες» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Όπως καταγγέλλεται ,το Ποτάμι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυρία Χριστοδουλοπούλου και τον κύριο Δρίτσα και τους είχε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.
«Οι ιδεοληψίες τους όμως και προφανώς και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν τους επέτρεψαν να ασχοληθούν με το μείζον εθνικό θέμα» τονίζεται και προσθέτει ότι χρέος του Πρωθυπουργού είναι να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους που έτσι κι αλλιώς δεν ασκούν.

 

Για ανευθυνότητα, λαϊκισμό και υποκρισία κάνει λογο το Υπουργείο Ναυτιλίας

 

Σε ανακοίνωση-απάντηση προς το "Ποτάμι" το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει τα εξής:
"Συνεχίζοντας την τακτική της παρέμβασης αποκλειστικά μέσω ανακοινώσεων εντυπωσιασμού, χωρίς την παραμικρή αναφορά στις διαστάσεις του πραγματικού προβλήματος, ο «Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής» του Ποταμιού, δείχνει ποια είναι η σχέση που έχει με το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Από τη μια ρεπορτάζ εντυπωσιασμού, κατά την παράδοση του αρχηγού του, με δηλώσεις-πυροτεχνήματα και από την άλλη ανεξέλεγκτα επικίνδυνη και αμετροεπής ανευθυνότητα. Παράλληλα, όπως συνήθως, η απουσία τεκμηριωμένου λόγου καλύπτεται από προσωπικές επιθέσεις.
Έξι μήνες τώρα, στο Λιμενικό Σώμα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, εργαζόμαστε κυριολεκτικά χωρίς διακοπή νυχθημερόν, 7 μέρες την εβδομάδα, για να ανταποκριθούμε σε ένα πρόβλημα που αποδεδειγμένα, πλέον, υπερβαίνει τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς πάρα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Είναι ντροπή για λόγους φτηνής κομματικής σκοπιμότητας, να προσβάλλεται τόσο ανενδοίαστα και να απαξιώνεται ο αγώνας, που δίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι εθελοντές από τις Μ.Κ.Ο. και από τις τοπικές κοινωνίες.
Εάν θέλουν στοιχεία για τους σχεδιασμούς, στη διάθεσή τους. Εάν έχουν προτάσεις, ας τις καταθέσουν.
Εκείνο στο οποίο δεν έχουν δικαίωμα να επιδίδονται, είναι η παλαιοκομματική αλίευση ψήφων, μέσω της αξιοποίησης αυτού του τεράστιου προβλήματος. Η υποκρισία και ο λαϊκισμός, έχουν όρια".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter