Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Δρίτσας: Εκλογές με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση

dritsas

Εκλογές με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνία των κομμάτων όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση πρότεινε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, προσδιορίζοντας την περίοδο μετά το Φθινόπωρο. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989 τόνισε ότι «μέχρι στιγμής έχω κρατήσει με κριτήριο άμυνας θετική στάση. Πρέπει να αναζητήσουμε δημοκρατική διέξοδο νομίζω με εκλογές, αλλά αποτελεί πολυτέλεια αυτό . Μια κοινή συμφωνία μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση για εκλογές, όταν καταλήξει η διαπραγμάτευση και εφόσον δημιουργήσει πραγματικούς όρους σταθεροποίησης».

Όπως ανέφερε «δεν υπάρχει πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που να υπερασπίζεται το τριετές πρόγραμμα ή να αναλαμβάνει να το υλοποιήσει, γι' αυτό στις κάλπες πρέπει να τοποθετηθούν όλοι επακριβώς επί του προγράμματος, αλλά και των εναλλακτικών που προτείνουν».

Παραδέχθηκε πως θα υπερψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας σε τέτοια ζητήματα. Η προσωπική μου στάση καθορίζεται κυρίως από τα κριτήρια της αποφυγής της χρεοκοπίας και στήριξης της κυβέρνησης με ελπίδα ο ελληνικός λαός να πάρει πίσω ό,τι του στέρησαν με τα μνημόνια».

Μάλιστα επισήμανε ότι δεν μπορεί να αξιολογήσει «με αριθμούς τα δεδομένα που θα προκύψουν όμως θα βεβαιώσω ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προβληματιζόμαστε κάθε στιγμή. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε σε μια κατάσταση να επιλέξουμε ελεύθερα αλλά κάτω από ένα αδυσώπητο δίλημμα δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε ελεύθερα».

Πρόσθεσε πάντως, πως θα προβληματιστεί διπλά και τριπλά για θέματα με αμετάκλητο χαρακτήρα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter