Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λαφαζάνης: Διαφωνώ με τη συμφωνία -στηρίζω τη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ

lafazanis skoyrletis 054

«Φεύγω διαφωνώντας με την πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά θα συνεχίσω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε μεταξύ άλλων ο Π. Λαφαζάνης, παραδίδοντας καθήκοντα στον Π. Σκουρλέτη.
Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως υποστηρίζει πλήρως την «ενότητα του κόμματος, μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων». «Φεύγω διαφωνώντας βεβαίως με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι όμως, θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Παραδίδοντας στον Π.Σκουρλέτη, ο Π.Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ηλεκτρική καρέκλα» το υπουργείο, λέγοντας ότι «έχει μεγάλα συμφέροντα απέναντί του που το πολιορκούν και ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πάνω από αυτά τα συμφέροντα και θα προσβλέπει μόνο στο συμφέρον του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά τη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό, ανέφερε πως ασκούνται πιέσεις «ακόμη και αυτήν την ώρα» εναντίον του από την «ευρωπαϊκή και την υπεραντλαντική πλευρά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα των επιχειρήσεων ενέργειας, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί κεντρικής σημασίας το δημόσιο χαρακτήρα τους.

«Στόχος ήταν η προάσπιση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος» τόνισε, λέγοντας πως «η Eldorado κινείται όλο και περισσότερο σε δρόμους ασύμβατους με τη συμφωνία» που έχει υπογραφεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter