Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απώλεσε τη «δεδηλωμένη» η κυβέρνηση

tsipras

Απώλεσε την δεδηλωμένη η κυβέρνηση καθώς στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση που ζητούσε για να διαπραγματευτεί την συμφωνία, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε μετατρέψει την ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Σε γραπτή του δήλωση που επακολούθησε του αποτελέσματος ο Α. Τσίπρας αναφέρει: «H εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα, είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τ' άλλα στην ώρα τους». Νωρίτερα στη διαδικασία της συζήτησης και της ψηφοφορίας που επακολούθησε αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δεν κάθισε στα υπουργικά έδρανα, όπως συνηθίζει, αλλά στα βουλευτικά.
Οι πολιτικές εξελίξεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού εκτιμάται ότι θα είναι ραγδαίες καθώς βγαίνει πολιτικά αποδυναμωμένος, ειδικά από το γεγονός ότι δεν την στήριξαν δύο υπουργοί, οι κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Θεωρητικά όλα τα σενάρια πλέον είναι όλα ανοικτά. Τα ξημερώματα πάντως βρήκαν τους πολιτικούς αναλυτές αλλά και τους ανταποκριτές του ξένου τύπου να αναλύουν τις εξελίξεις και να εκτιμούν τα σενάρια αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξουν παραιτήσεις βουλευτών από τις έδρες τους και υπουργών ή της Προέδρου από τη θέση της. Σύμφωνα με τα σενάρια ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας μετά τη διαπραγμάτευση και εφόσον έχει θετική έκβαση να έρθει και να θέσει θέμα εκλογών χωρίς επίσης να αποκλείεται να κάνει ακόμη και ανασχηματισμό ή να οδηγηθεί σε κάλπες το φθινόπωρο, θέλοντας να μην οδηγήσει τη χώρα τώρα σε κάλπες, διαλύοντας όποιες ελπίδες υπάρχουν για ανάταση της οικονομίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter