Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πολιτικές εξελίξεις εν όψει

ellada oikonomia 05454

«Ρευστό» παραμένει ουσιαστικά από χθες βράδυ το πολιτικό σκηνικό με «φόντο» τη διαμόρφωση της πρότασης η οποία ήδη βρίσκεται από τις πρώτες πρωϊνες ώρες σήμερα στα χέρια των θεσμών.

Το σχέδιο νόμου (ενός άρθρου) δεν φέρει τις υπογραφές του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Πάνου Καμμένου και παραμένει αδιευκρίνιστο εάν αποτελεί ένδειξη κυβερνητικής εμπλοκής, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία του στο κυβερνητικό συμβούλιο με τα προωθούμενα μέτρα ενώ νωρίτερα η πρόταση είχε δεχθεί κριτική από την ιστοσελίδα iskra. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Πάνος Καμμένος από πλευράς του, εξερχόμενος του κυβερνητικού συμβουλίου, ανακοίνωσε μεν την έγκριση που έλαβε η ελληνική πρόταση από το κυβερνητικό συμβούλιο και παρέπεμψε στο κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών, απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί εάν ο ίδιος είναι σύμφωνος με την ελληνική πρόταση.
Χαρακτηριστικό του κλίματος πάντως είναι το tweet με το οποίο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις σημερινές εσωκομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπου και θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης προς τους εταίρους.
«Η διαπραγμάτευση κ η συμφωνία θα "κλειδώσουν" την Κυριακή. Η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ κ της Κυβέρνησης κ η ευρύτερη δυνατή στήριξη, θα κρίνουν πολλά», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο κ. Παπαδημούλης.
Στο μεταξύ υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει σήμερα , στις 10.30 π.μ., το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter