Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ στηρίζει, ο πρωθυπουργός να φέρει τη συμφωνία

meimarakis 8854

Η ΝΔ θέλει βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία και δεν έχει αλλάξει η γραμμή του κόμματος, όπως αυτή διατυπώθηκε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη. Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη. Υπογράμμισε, ότι η ΝΔ θα είναι παρούσα, ακόμη κι αν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίξουν τη συμφωνία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που πρέπει να πει το μεγάλο «Ναι» για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να το κάνει διαπραγματευόμενος. Επανέλαβε, ακόμη ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που έχει την ευθύνη και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνομιλήσει με το κόμμα του.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε, δε, ότι θέλει να εκπέμψει μήνυμα προς τους εταίρους ότι και εκείνοι δεν μπορεί να είναι τόσο σκληροί απέναντι στη χώρα.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε τη στάση του κόμματος, καθώς μετά την άρνησή του να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον πρωθυπουργό χθες βράδυ και τις εμπρηστικές δηλώσεις του, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφραζόταν η αμφιβολία εάν η ΝΔ θα στηρίξει τελικώς τη συμφωνία ή αν θα επιστρέψει σε αντιπολιτευτική γραμμή.

Ο Β.Μεϊμαράκης σημείωσε ότι ζήτησε θεσμική ενημέρωση και όχι κατ' ιδίαν συνάντηση, θεωρώντας ότι μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης θα έπρεπε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό να γίνει είτε υπό την προεδρία του Πρ.Παυλόπουλου, είτε τουλάχιστον παρόντων όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική μνεία για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή επικεφαλής της ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και υπογράμμισε την συμβολή του για να καταλήξει σε κοινά σημεία το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. «Είχατε θετική συμβολή και το αναγνώρισε αυτό και ο πρωθυπουργός» σημείωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος προέτρεψε εμμέσως τον κ. Μεϊμαράκη υπέρ της στήριξης της συμφωνίας, λέγοντας: «Είναι θετικό ότι είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η παράταξη που θεμελίωσε την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, θα βάλει πλάτη για να συνεχίσει η Ελλάδα στην Ευρώπη».

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter