Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντεγκλήσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου λίγο πριν το Eurogroup

sakkelaridis gavriil 095

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου έχει ξεσπάσει λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup. Τη φωτιά έβαλαν οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι λυπάται τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνησή τους. Απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης, ο οποίος είπε ότι κι αυτός θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά της Γερμανίας ανεύθυνη. «Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika.

Πρόσθεσε ότι «θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη».

Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε».

Νωρίτερα, ο Β.Σόιμπλε δήλωσε πως «λυπάται για τους Έλληνες» και έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter